Rick de Leeuw – De verdwijning van Peter Treckpoel

Rick de Leeuw De verdwijning van Peter Treckpoel. Op 8 maart 2024 verschijnt bij uitgeverij Pelckmans de thriller van Rick de Leeuw. Hier lees je informatie over de inhoud van de misdaadroman en uitgave. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van De verdwijning van Peter Treckpoel, geschreven door Rick de Leeuw.

Rick de Leeuw De verdwijning van Peter Treckpoel

Rick de Leeuw is geboren op 10 november 1960 in Haarlem. Hij is vooral bekend geworden van de band Tröckener Kecks waarvan hij de zanger en tekstschrijver was van 1980 tot 2001. Vanaf 2004 werkte hij regelmatig samen met de Vlaamse muzikant Jan Hautekiet waarmee hij een aantal theaterprogramma’s en cd’s. Ook was hij acteur te zien in een aantal rollen op toneel en werkte hij voor de televisie en radio.

In 2000 verscheen De laatste held, de eerste roman van Rick de Leeuw, gevolgd in 2003 door Planeet jeugd, zijn eerste dichtbundel. Zijn tweede roman Comeback verscheen in 2005, zijn tweede dichtbundel Halverwege kwam een jaar later in 2005 uit waarna er nog een aantal boeken van zijn hand, soms in samenwerking met anderen, verscheen.

Rick de Leeuw De verdwijning van Peter Treckpoel

De verdwijning van Peter Treckpoel

  • Auteur: Rick de Leeuw (Nederland)
  • Soort boek: misdaadroman, thriller
  • Uitgever: Pelckmans Uitgevers
  • Verschijnt: 8 maart 2024
  • Omvang: 184 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 22,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de thriller van Rick de Leeuw recensie en informatie

Rond het jaar 1500 schrijft de Limburgse priester Peter Treckpoel een indrukwekkende kroniek over de geschiedenis van het Land van Overmaes, wat tegenwoordig in grote lijnen het gebied van Nederlands en Belgisch Limburg beslaat. Na 1506 ontbreekt van deze Peter Treckpoel ieder spoor.

In 2024 verdiept verzekeringsagent en amateurhistoricus Hubert Thys zich in deze markante figuur en bijt zich vast in diens kroniek. Als Hubert op onderzoek gaat naar waarom deze Peter Treckpoel ooit verdwenen is, verdwijnt hij zelf ook.

In deze spannende misdaadroman, die voor een belangrijk deel gebaseerd is op historische feiten, speur je met hoofdpersonen Jean Schoenmaekers en Nathalie Haverkort door heden en verleden van de twee Limburgen en raak je net als zij verstrikt in een eeuwenoud mysterie. Zijn voorlaatste roman Ik Jan Smeken, een historische schelmenroman Ik Jan Smeken, die hij samen met  Remco Sleiderink schreef werd in 2017 uitgegeven, samen met de gelijknamige CD. Zijn nieuwste roman waarover je hier uitgebreide informatie kunt lezen, verschijnt in maart 2024.

Bijpassende boeken en informatie