Rick Rubin – Creatief zijn

Rick Rubin Creatief zijn: een manier van leven. Op 7 november 2023 verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar het boek over kunst van muziekproducer Rick Rubin. Hier is informatie over het boek te lezen. Bovendien is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Creatief zijn, het boek van Rick Rubin.

Rick Rubin Creatief zijn

Rick Rubin is op 10 maart 1963 geboren in Long Beach, in de staat New York, Verenigde Staten en is geboren in een joodse familie. Na eerste in een punkband te hebben gespeeld werd een van de bekendste muziekproducers en labeleigenaren in de Verenigde Staten. Hij is oprichter van twee invloedrijke platenlabels Def Jam Recordings en American Recordings.

Hij heeft gewerkt met een groot aantal beroemde muzikanten en bands. Om er een aantal te noemen:  Red Hot Chili Peppers, The Cult, Johnny Cash, Run-D.M.C., The Beastie Boys, Metallica, ZZ Top, Eminem, Slipknot, Aerosmith,  Ed Sheeran en Justin Bieber.

Creatief zijn, een manier van leven is zijn eerste boek. Over de inhoud ervan is op deze pagina uitgebreide informatie te lezen.

Rick Rubin Creatief zijn

Creatief zijn

Een manier van leven

  • Auteur: Rick Rubin (Verenigde Staten)
  • Soort boek: kunstboek
  • Origineel: The Creative Act (2023)
  • Nederlandse vertaling: Petra C. van der Eerden
  • Uitgever: Nijgh & Van Ditmar, Nijgh Atelier
  • Verschijnt: 7 november 2023
  • Omvang: 392 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 29,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst boek van Rick Rubin over creativiteit

Veel beroemde muziekproducenten zijn herkenbaar aan hun eigen sound. Bij Rick Rubin is dat anders. Hij creëerde een studio waar artiesten, uit allerlei verschillende genres en tradities, zich vrij kunnen voelen om te zijn (en te ontdekken) wie ze zijn en te onderzoeken wat ze de wereld werkelijk creatief te bieden hebben.

Rubin heeft in de loop der jaren diep nagedacht over waar creativiteit vandaan komt en heeft geconcludeerd dat kunstenaarschap niet zozeer gaat over je specifieke output, maar veel meer over je relatie tot de wereld. Creativiteit heeft een plaats in ieders leven, maar wie dat wil, kan er meer ruimte voor maken. Eigenlijk zijn er weinig belangrijkere taken in het leven.

Creatief zijn is een prachtige en genereuze studie die het pad van de kunstenaar belicht als een weg die we allemaal kunnen volgen. Rubin distilleert de wijsheid van een leven lang werken tot een heldere leeservaring die het ons allemaal mogelijk maakt de kracht om momenten van opwinding en transcendentie te creëren.

Bijpassende boeken