Rob Blijleven – Wijn in Nederland

Rob Blijleven Wijn in Nederland recensie en informatie van het geschiedenisboek met als ondertitel een wondermiddel voor economie en gezondheid. Op 1 december 2022 verschijnt bij uitgeverij Walburg pers het boek over de geschiedenis van win in Nederland, geschreven door Rob Blijleven.

Rob Blijleven Wijn in Nederland recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Wijn in Nederland, Een wondermiddel voor economie en gezondheid. Het boek is geschreven door Rob Blijleven. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek over wijn, geschreven door de Nederlandse onderzoeker in de wijngeschiedenis Rob Blijleven.

Rob Blijleven Wijn in Nederland Recensie

Wijn in Nederland

Een wondermiddel voor economie en gezondheid

  • Schrijver: Rob Blijleven (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Walburg Pers
  • Verschijnt: 1 december 2022
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: €29,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het geschiedenisboek over wijn in Nederland

Benamingen als Wijnstraat of Wijnhaven in stadskernen herinneren aan het economisch belang van de wijnhandel vóór 1800. Met belastinginkomsten uit wijn werden oorlogen, weeshuizen en gebouwen betaald. Eind achttiende eeuw daalde de wijnconsumptie sterk en zakte de wijnhandel in. Pas vanaf 1960 dronk men weer evenveel wijn als vroeger.

Deze geschiedenis van wijn beschrijft karakteristieken van wijnhandelaren en -consumenten, de invloed van overheid en van wijnschrijvers, de kwaliteit van wijn, de veranderende smaak van de wijndrinker en de ontwikkeling van Nederlandstalig wijnjargon. De rode draad in het boek is de oude en hardnekkige claim dat wijn gezond zou zijn.

Rob Blijleven heeft zich na zijn werk als adviseur in de financiële wereld als zelfstandig onderzoeker gespecialiseerd in wijngeschiedenis. Hij is registervinoloog en is in 2021 gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Brussel op een studie over de cultuurgeschiedenis van wijn.

Bijpassende boeken en informatie