Gerben Wynia – C.O. Jellema biografie Aan rozen denk ik in de winter

Gerben Wynia C.O. Jellema biografie Aan rozen denk ik in de winter recensie en informatie over de inhoud. Op 6 december 2022 verschijnt bij uitgeverij Querido de biografie van de Groningse dichter C.O. Jellema, geschreven door Gerben Wynia.

Gerben Wynia C.O. Jellema biografie Aan rozen denk ik in de winter recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de biografie Aan rozen denk ik in de winter, C.O. Jellema 1936-2003. Het boek is geschreven door Gerben Wynia. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van de biografie van de uit Groningen afkomstige dichter en schrijver C.O. Jellema.

Gerben Wynia C.O. Jellema biografie Aan rozen denk ik in de winter Recensie

Aan rozen denk ik in de winter

C.O. Jellema 1936-2003

  • Schrijver: Gerben Wynia (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 6 december 2022
  • Omvang: 648 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 45,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de biografie van dichter C.O. Jellema geschreven door Gerben Wynia

Dichter, essayist en vertaler C.O. Jellema (1936-2003) kreeg voor zijn poëzie pas laat de langverwachte erkenning en waardering. Biograaf Gerben Wynia laat zien hoe Jellema’s leven voor een niet onbelangrijk deel werd beheerst door onzekerheden en angsten. Invoelend beschrijft hij diens worsteling met zijn homoseksualiteit: hoe hij zichzelf probeerde te rechtvaardigen en hoelang het duurde tot zijn identiteit in dit opzicht vorm kreeg en zich onverhuld kon manifesteren. Ook Jellema’s literaire ontwikkeling wordt door Wynia helder in beeld gebracht. Boeiend beschrijft hij de wijze waarop Jellema, voor wie het dichten een existentiële betekenis had, pas na lang zoeken een eigen dichterlijke stem vond. Aan rozen denk ik in de winter, de biografie van C.O. Jellema, is een monument voor een uniek dichter en een bijzonder dichterschap.

Bijpassende boeken en informatie