Robèrt Misset – Federer versus Nadal Recensie ∗∗∗∗

Robèrt Misset Federer versus Nadal recensie boekbespreking waardering en informatie over de inhoud van dit tennisboek. Op 11 februari 2019 is bij Uitgeverij Atlas Contact het boek van tennisverslaggever en schrijver Robèrt Misset Federer versus Nadal verschenen.

Robèrt Misset Federer versus Nadal Recensie

Sportjournalist Robèrt Misset volgde in de afgelopen jaren het internationale tennis op de voet. Hij is één van de weinige Nederlandse journalisten die alle grote tennistoernooien op de voet volgde en hierover schreef en schrijft. De opkomst van twee van de grootste tennissers ooit, Roger Federer en Rafael Nadal heeft hij dan ook van dichtbij meegemaakt.

In Federer versus Nadal beschrijft hij aan de hand van de partijen die deze tennisgrootheden tegen elkaar speelden de geschiedenis van hun unieke rivaliteit. Niet alleen weet Misset het verhaal te vertellen van twee van de grootste sporters van de afgelopen twintig jaar, en passant schets hij ook de wereld van het internationale tennis van deze bijzondere periode.

Robèrt Misset Federer versus Nadal Recensie

Robèrt Misset ging voor zijn boek ook te raden bij Nederlanders die actief zijn of waren in het tennis. Vraag om hun mening en ervaringen met de tennisgrootheden. Soms letterlijk als tegenstander. Bovendien geeft hij een verslag van elke confrontatie tussen de rivalen op de tennisbaan.

Geslaagd, uitstekend geschreven en boeiend sportboek

Met Federer versus Nadal heeft Robèrt Misset één van de allerbeste tennisboeken geschreven die in het Nederlandse taalgebied verschenen zijn. Evenwichtig, informatief en met een oog voor detail schets hij het mooie verhaal over de rivaliteit tussen deze beroemde tennissers. Omdat Fereder en Nadal groot respect voor elkaar hebben, is hun rivaliteit nooit ontaard. Hierdoor ligt het risico van een saat boek op de loer. Gelukkig heeft Misset door zijn aanpak, heldere, prettige en zeer leesbaar schrijfstijl deze valkuil weten te omzeilen. Federer versus Nadal is een geslaagd en boeiend sportboek dat gewaardeerd is met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Federer versus Nadal

  • Schrijver: Robèrt Misset (Nederland)
  • Soort boek: sportboek, tennisboek
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschenen: 11 februari 2019
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst Federer versus Nadal

In ‘Federer vs Nadal’ beschrijft Robèrt Misset aan de hand van vijftien prachtige partijen de beroemde rivaliteit tussen twee van de beste tennissers aller tijden. Hun ontmoetingen zijn per definitie historische duels en hun rivaliteit ontstijgt de sport. In dit boek wordt onderzocht hoe Federer en Nadal elkaar tot grote hoogte stuwen en tot wanhoop drijven. Vanaf hun eerste ontmoeting in Miami in 2004 tot hun historische samenspel tijdens de dubbel op de Laver Cup 2017 en van ondergrond tot racketkeuze en coaching – geen detail ontbreekt. Aan de hand van hun partijen ontleedt Robèrt Misset niet alleen het magische spel van de beste tennissers aller tijden, maar gunt hij ons ook een kijkje in hun ziel.

Bijpassende Boeken en Informatie