Roek Lips – De wereld dat ben jij

Roek Lips De wereld dat ben jij recensie en informatie over de inhoud van het boek met gesprekken en gedachten over een nieuwe tijd. Op 10 februari 2023 verschijnt bij uitgeverij Ambo | Anthos het nieuwe boek van Roek Lips.

Roek Lips De wereld dat ben jij recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De wereld dat ben jij, Gesprekken en gedachten over een nieuwe tijd. Het boek is geschreven door Roek Lips. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van Roek Lips.

Roek Lips De wereld dat ben jij recensie

De wereld dat ben jij

Gesprekken en gedachten over een nieuwe tijd

  • Schrijver: Roek Lips (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 10 februari 2023
  • Omvang: 336 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Roek Lips

De wereld dat ben jij van Roek Lips is een bijzondere zoektocht in samenwerking met unieke persoonlijkheden, voor iedereen die zelfkennis, inspiratie en reflectie op de vraagstukken van onze tijd nastreeft.

Waarom leren we zo weinig van de geschiedenis? Hoe kunnen we vertrouwen herwinnen? Wat kunnen we leren van de natuur? Hoe ben je toekomstbestendig? Wat is de rol van moraliteit? Hoe kunnen we effectiever worden in hetgeen we willen bereiken? Kunnen mensen fundamenteel veranderen? Hoe verhouden we ons tot elkaar en onze omgeving in een tijd dat niets meer vanzelfsprekend is? In De wereld dat ben jijgaat Roek Lips (opnieuw) in gesprek met wetenschappers, kunstenaars en mensen met een bijzonder levensverhaal, op zoek naar inzichten en houvast.

Aan het woord komen Laurentien van Oranje, Jeroen Dijsselbloem, Freek de Jonge, Ans Markus, Marjolein Moorman, Patrick van Veen, Kauthar Bouchallikht, Gerdi Verbeet, Jaap Winter, Geert Teisman, André Wierdsma, Derk Loorbach, Ted Musaph-Andriesse, Paul van Tongeren en vele anderen.

Roek Lips (1961) is een veelzijdig persoon: journalist, schrijver, mentor, spreker, adviseur, bestuurder en film- en theatermaker. Toen in 2011 zijn achttienjarige zoon Job onverwacht overleed koos hij ervoor zijn leven een andere wending te geven. Gefascineerd door de vraag ‘wat werkelijk van waarde is’ besloot hij opgedane inzichten met zoveel mogelijk mensen te delen. Hij publiceerde onder meer Ben ik in Beeld, Het boek Job en Droom en daad.

Bijpassende boeken en informatie