Ron Meyer – De onmisbaren

Ron Meyer De onmisbaren, Een ode aan mijn sociale klasse recensie en informatie. Op 15 juni 2021 verschijnt bij uitgeverij Prometheus het nieuwe boek van Ron Meyer.

Ron Meyer De onmisbaren recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De onmisbaren, Een ode aan mijn sociale klasse. Het boek is geschreven door Ron Meyer. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van SP politicus en voormalig partijvoorzitter Ron Meyer.

Ron Meyer De onmisbaren Recensie

De onmisbaren

Een ode aan mijn sociale klasse

  • Schrijver: Ron Meyer (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie, politiek boek
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 15 juni 2021
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek van Ron Meyer

‘Dit is het verhaal van jullie leven, jullie volharding en jullie opoffering, van mijn worsteling met die opoffering. Dit is het verhaal van een klasse die niet meer leek te bestaan. Bespot en bespuugd. Vergeten en genegeerd door de heersende macht. Een klasse van onzichtbaren die onmisbaar blijken. Dit is een verhaal van mensen waar het aan de talkshowtafels of in de boeken vrijwel nooit over gaat.’

Wie een bescheiden inkomen, een klein huis en werk met weinig status heeft, is zogenaamd dom, lui en zonder ambitie. Vergeten, genegeerd en zes jaar eerder dood. Eigen schuld, dikke bult. Had je maar moeten studeren of harder je best moeten doen. Schoonmaker, pakketbezorger, vuilnisophaler, distributiemedewerker, zorgverlener en miljoenen anderen. Mensen die niet thuis kunnen werken, de hardste klappen vangen en ons land overeind houden.

Arbeiderskind Ron Meyer is woedend én liefdevol over zijn onzichtbare sociale klasse. Zijn verhaal legt de worsteling bloot van een man die zijn klasse ontvlucht maar er telkens weer terugkeert. In een aanklacht tegen de heersende macht en een ode aan zijn vader, een koelmonteur, en zijn moeder, een thuiszorger, brengt hij sociale klasse terug in het publieke debat. Terug van nooit weggeweest uit de samenleving.

Ron Meyer (Heerlen, 1981) is vakbondsman en socialist. In 2018 verscheen van zijn hand Grip, een grondige analyse van de staat van Nederland.

Bijpassende boeken en informatie