Rudi Wester – Jef Last biografie

Rudi Wester Jef Last biografie recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 20 januari 2021 verschijnt bij Uitgeverij Prometheus, Bestaat er een raarder leven dan het mijne? de biografie van Jef Last, geschreven door Rudi Wester.

Rudi Wester Jef Last biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het de biografie van Jef Last 1898-1972, Bestaat er een raarder leven dan het mijne?. Het boek is geschreven door Rudi Wester. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie van de Nederlandse schrijver Jef Last, geschreven door Rudi Wester.

Jef Last was een Nederlandse schrijver uit de vorige eeuw die langzaam maar zeker in de vergetelheid aan het verdwijnen was. Gelukkig is er nu de biografie van Rudi Wester die deze beweging op zijn minst tot stand zal vertragen en waarschijnlijk zal voorkomen.

Wat een rijk leven heeft Jef Last geleefd!

Er zullen niet veel mensen een rijker en gevarieerder leven hebben geleefd dan Jef Last. Hij was een talenwonder, uiterst productief schrijver, en wereldburger, matroos, arbeider, overtuigd Marxist en voorvechter van homorechten. Als antifascist actief strijder in de Spaanse Burgeroorlog en verzetsman in de Tweede wereldoorlog.

Rudi Wester Jef Last biografie Recensie

Het leven van Jef Last was zo rijk dat zelfs de vuistdikke biografie die Rudi Wester over hem schreef bijna nog te weinig ruimte biedt voor alle verhalen. Toch is biografie Rudi Wester er uitstekend in geslaagd om het schelmenleven van één van de meest actieve Nederlandse politieke activisten en zeer productieve schrijver op zeer overtuigende wijze te boek te stellen.

De vuistdikke en rijke biografie van Jef Last boeit van begin tot eind

In een prettige stijl zonder te vervallen in te veel details boeit de biografie van de eerste tot de laatste pagina. Het literaire werk van Jef Last is helaas vrijwel alleen nog maar antiquarisch verkrijgbaar. Echter het zou goed zijn als een uitgever zijn beste romans en andere werk opnieuw gaat uitgeven. De biografie van Jef Last van Rudi Wester is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Bestaat er een raarder leven dan het mijne?

Jef Last 1898-1972

  • Schrijfster: Rudi Wester (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 20 januari 2021
  • Omvang: 565 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek 
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Waardering voor de Jef Last biografie

  • Zeer prettig leesbare biografie’ en ‘invoelend beschreven.” (●●●●, NRC)

Aandacht voor de biografie bij radioprogramma Nieuwsweekend

Op zaterdag 30 januari 2020 is er aandacht voor de biografie van Jef Last bij het Max radioprogramma Nieuwsweekend.

Flaptekst van de biografie Bestaat er een raarder leven dan het mijne?

Romancier, dichter, essayist, sinoloog, schilder, polyglotte journalist, vertaler, provo, begeesterd spreker: Jef Last (1898-1972) valt niet te rubriceren. Hij zwierf over de hele aarde, vocht in de Spaanse Burgeroorlog en was een dapper verzetsman. Zijn leven lang was hij een romanticus, hartstochtelijk de vrijheid en gerechtigheid toegedaan, altijd opkomend voor de underdog in de maatschappij: de arbeider, de gekleurde volkeren, de homoseksuelen.

Schrijven was zijn wapen, de wereld zijn werkterrein. Een culturele bruggenbouwer tussen Oost en West, met zijn beschouwingen over Chinese filosofen en vertalingen van grote Japanse schrijvers. Hij was cultureel adviseur van Soekarno en leraar op Bali. Onder zijn vrienden telde hij André Gide, Mohammed Hatta, Willem Drees en Willy Brandt. Van vurig socialist evolueerde hij naar aristocratisch humanist, met een tussenstop als communist. Een grillig en niet altijd gemakkelijk mens. Maar altijd integer en trouw aan zijn geweten, zoals naar voren komt in al zijn werk.

In deze eerste biografie over Nederlands letterkundige vechtjas nummer één heeft Rudi Wester op verbluffende wijze het fenomeen Jef Last in kaart gebracht. Daarbij heeft ze uitgebreid geput uit zijn bijzonder openhartige, ongepubliceerde memoires, die een ongekende blik geven op dit turbulente leven.

Bijpassende boeken en informatie