Sakoentela Hoebba – Een schoolvakantie

Sakoentela Hoebba Een schoolvakantie recensie en informatie Surinaamse jeugdroman. Op 29 september 2020 verschijnt bij Uitgeverij In de Knipscheer het nieuwe kinderboek (10+ jaar) van de Surinaamse schrijfster Sakoentela Hoebba.

Sakoentela Hoebba Een schoolvakantie recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het kinderboek Een schoolvakantie.  Het boek is geschreven door Sakoentela Hoebba. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit van dit kinderboek van de Surinaamse schrijfster Sakoentela Hoebba.

Sakoentela Hoebba Een schoolvakantie Recensie

Een schoolvakantie

  • Schrijfster: Sakoentela Hoebba (Suriname)
  • Soort boek: jeugdroman, kinderboek
  • Leeftijd: 10+ jaar
  • Uitgever: In de Knipscheer
  • Verschijnt: 1 oktober 2020
  • Omvang: 63 pagina’s
  • Uitgave: Paperback 

Flaptekst van de jeugdroman uit Suriname

Een schoolvakantie is een portret van een hechte vriendschap tussen twee jongeren uit verschillende milieus in Suriname. Akash is de zoon van een boer. Hij werkt net als zijn vader hard, is intelligent, ijverig en toegewijd. Ali’s ouders zijn rijk en leven in luxe. Hij is druk en zorgeloos. Hoewel ze dus opgroeien in heel andere gezinnen, zijn ze de beste vrienden. Aan het eind van het jaar blijkt dat Ali blijft zitten, terwijl Akash glansrijk overgaat naar de volgende klas. Er ligt echter nog een schoolvakantie voor hen – die zal bewogen zijn.

Ali en Akash besluiten buurman Armand te helpen met zijn watermeloenoogst, om zo wat vakantiegeld te verdienen. Er breekt brand uit op het perceel van de buurman en een deel van de meloenaanplant wordt vernietigd. Kan het zijn dat een van de jongens betrokken was, door schuld of nalatigheid? De jongens worden er ook op uitgestuurd een klusje te doen voor de nieuwe buurman: tien zwarte kaarsen kopen. Ali en Akash vertrouwen de man niet, vinden hem een bad man, een slechte man. Toch nemen ze de opdracht aan. Op een zeker moment besluiten de jongens de man te bespioneren, om te zien wat hij uitspookt. Dan is er nog het hoogtepunt van de zomer voor de jongens: de langverwachte jaarlijkse vliegerwedstrijd. De vlieger die tot het laatst in de lucht blijft, krijgt een grote prijs. Ook de mooiste vlieger wordt beloond. Er ontspint zich een spannend gevecht in de lucht.

Een schoolvakantie is een sfeervolle en intieme jeugdroman, die evengoed met veel plezier door volwassenen gelezen kan worden. De onverbrekelijk sterke vriendschap tussen twee jongens staat centraal, tegen de achtergrond van twee heel verschillende milieus en wendingen van hun levens, én tegen de achtergrond van tal van verwikkelingen die zich in de vakantie voltrekken.

Bijpassende boeken en informatie