Sam Loman – Anders Prentenboek over Autisme ∗∗∗∗

Sam Loman Anders prentenboek over autisme recensie en informatie. Op 13 maart 2019 is bij Uitgeverij Van Goor het prentenboek Anders van Sam Loman verschenen. 

Sam Loman Anders Recensie en Informatie

Anders zou in elke kinderkamer mogen staan. Gewoon, om anders normaal te maken. Zodat elk kind dat van jongs af aan mee krijgt.

Sam Loman Anders Prentenboek over Autisme

Anders houdt er niet van als dingen anders gaan dan hij gewend is. Hij houdt enorm veel van zijn hulphond. Fel licht en felle geuren vindt hij weer lastig. Maar hij is gek op blauw. Soms, als het niet gaat zoals hij gewend is, kan hij heel erg boos worden, of verdrietig. Gelukkig weet hij ook heel goed hoe hij er mee om moet gaan. Even een lege pagina! Anders is een beetje anders, maar dat maakt hem juist leuk. Want alles en iedereen het zelfde? Da’s saai!

Anders is anders en beslist niet saai

Een ontroerend mooi prentenboek waar door middel van rake tekeningen en bondige zinnen zo ontzettend veel gezegd wordt. Anders gaat rechtstreeks je hart in! Knap gedaan hoe dit boek voorbij de woorden en concepten je als lezer iets kan laten voelen. Dat is de laag waarop begrip veel dieper binnen komt. Perfect voor de boodschap van dit boek, dat zo op een heel toegankelijke manier invoelbaar maakt waarom Anders anders is, maar tegelijk ook heel leuk en bijzonder. Net als iedereen!

Anders gaat rechtstreeks je hart in

Anders zijn is niet altijd zichtbaar aan de buitenkant. En er zijn heel veel vormen van “anders”. En dat geeft niet, dat maakt het juist leuk. Je hoort er dan gewoon bij! Een prachtige boodschap die elk kind wat mij betreft mee mag krijgen. Dit prentenboek maakt het heel mooi bespreekbaar voor ook heel jonge kinderen. Het prentenboek van Sam Loman – Anders is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Jolien Dalenberg

Sam Loman – Anders

Anders is anders – en dat is heel gewoon

  • Titel: Anders
  • Schrijfster en tekenaar: Sam Loman (Nederland)
  • Soort boek: prentenbloek
  • Leeftijd: -6 jaar
  • Uitgever: Van Goor
  • Verschenen: 13 maart 2019
  • Omvang: 32 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)

Uitgave van Anders

Bijpassende Boeken en Informatie