Arne Dahl – Middenwater Recensie ∗∗∗∗∗

Arne Dahl Middenwater recensie boekbespreking waardering en informatie over de inhoud van deze Zweedse thriller. Op 2 april 2019 verschijnt de nieuwe thriller van Arne Dahl Middenwater. Het is het derde deel in de reeks thrillers met Sam Berger en Molly Blom.

Arne Dahl Middenwater Recensie

Arne Dahl Middenwater Recensie

Met Middenwater sluit de Zweedse thrillerschrijver Arne Dahl de trilogie van thrillers met Sam Berger en Molly Blom, naar eigen zeggen, af. Echter de manier waarop Arne Dahl deze serie afsluit, laat nog wel ruimte om meer boeken met Berger en Blom in de hoofdrol, uit zijn pen te laten vloeien. Of dit gaat gebeuren valt uiteraard nog te bezien maar de kans is niet denkbeelding.

Arne Dahl overtreft zichzelf met het ingenieuze slot van deze uiterst spannende trilogie

In ieder geval zijn alle drie de delen het lezen meer dan waard. Een ingenieuze plotlijn, boeiende hoofdpersonen en een uitstekende stijl maken Middenwater en de twee voorgangers Achterland en Grensgebieden tot een hoogte punt in de Scandinavische misdaadliteratuur. Wel is het aan te bevelen om de eerste twee delen te lezen voordat je met het slotdeel begint. Middenwater is net als de twee voorgangers gewaardeerd met de maximale ∗∗∗∗∗ (uitmuntend).

Arne Dahl – Middenwater

Sam Berger en Molly Blom Thriller, deel 3

  • Titel: Middenwater
  • Schrijver: Arne Dahl (Zweden)
  • Soort boek: Zweedse thriller
  • Origineel: Mittvatten 
  • Nederlandse vertaling: Ron Bezemer
  • Uitgever: De Geus
  • Verschenen: 2 april 2019
  • Omvang: 448 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie∗∗∗∗∗ (uitmuntend)

Inhoud Arne Dahl Middenwater

Sam Berger wordt verdacht van een moord die hij niet heeft gepleegd en zijn partner Molly Blom ligt in coma. In afwachting van nadere instructies vlucht hij naar de Zweedse scherenkust. Intussen dreigt in Stockholm een terroristische aanslag en lijkt een moordenaar die een meisje heeft gegijzeld, vrijuit te gaan. Is Berger de oplossing of is hij deel van het probleem?

Arne Dahl bewijst met Middenwater opnieuw zijn meesterschap. Dit derde deel van de Berger & Blomreeks is weer een thriller van internationale allure.

Bijpassende Boeken en Informatie

Arne Dahl Achterland RecensieArne Dahl (Zweden) – Achterland
Sam Berger en Molly Blom, deel 2
Uitgever: De Geus
Verschenen: 2018
Waardering redactie∗∗∗∗∗ (uitmuntend)

Arne Dahl Grensgebieden Recensie ★★★★★ UitmuntendArne Dahl (Zweden) – Grensgebieden
Sam Berger en Molly Blom, deel 1
Uitgever: De Geus
Verschenen: 2017
Waardering redactie∗∗∗∗∗ (uitmuntend)