Sander Kollaard – De laatste dag van de koning

Sander Kollaard De laatste dag van de koning recensie en informatie nieuw boek met alle verhalen. Op 3 maart 2021 verschijnt bij Uitgeverij Van Oorschot het nieuwe boek van de Nederlandse schrijver Sander Kollaard met al zijn verhalen.

Sander Kollaard De laatste dag van de koning recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De laatste dag van de koning & andere verhalen. Het boek is geschreven door Sander Kollaard. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe boek met alle verhalen van de Nederlandse schrijver Sander Kollaard.

Sander Kollaard De laatste dag van de koning Recensie

De laatste dag van de koning en andere verhalen

  • Schrijver: Sander Kollaard (Nederland)
  • Soort boek: verhalen
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschijnt: 3 maart 2021
  • Omvang: 456 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek 

Flaptekst van het nieuwe boek met verhalen van Sander Kollaard

Sander Kollaard, Librisprijswinnaar 2020 met zijn roman Uit het leven van een hond, debuteerde met een verhalenbundel: Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde, waarmee hij verrassend de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs won. Kollaard heeft zich nadien snel ontwikkeld tot een schrijver met een breed palet. In zijn verhalen spreekt steeds meer een eigen stem: Kollaard paart een soms lyrische vertellende stijl aan beschouwende stukken, en weet die twee elementen als geen ander in zijn verhalen te verenigen.

In de bundel De laatste dag van de koning verzamelden wij de verhalen uit zijn debuutbundel en de bundel Levensberichten, maar voegden er heel wat aan toe: publicaties uit De Gids, Hollands Maandblad en Tirade, De Groene Amsterdammer en de Volkskrant, alsmede verhalen, essays, kritieken. Van de wormen van Darwin tot de stemmen van Pessoa, van het spoor van de haas tot Zweden in coronatijd, dit boek doet recht aan de veelzijdigheid van Sander Kollaard.

Bijpassende boeken en informatie