Sang Young Park – Maak me eendimensionaal

Sang Young Park Maak me eendimensionaal recensie en informatie over de inhoud van de Koreaanse roman. Op 18 maart 2023 verschijnt bij uitgeverij Das Mag de Nederlandse vertaling van de nieuwe roman van de Zuid-Koreaanse schrijver Sang Young Park.

Sang Young Park Maak me eendimensionaal recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Maak me eendimensionaal. Het boek is geschreven door Sang Young Park . Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Zuid-Koreaanse schrijver Sang Young Park .

Sang Young Park Maak me eendimensionaal recensie

Maak me eendimensionaal

  • Schrijver: Sang Young Park (Zuid-Korea)
  • Soort boek: Zuid-Koreaanse roman
  • Origineel:
  • Nederlandse vertaling: Mattho Mandersloot
  • Uitgever: Das Mag
  • Verschijnt: 18 maart 2023
  • Omvang: 392 pagina’s
  • Uitgave: paperback 
  • Prijs: € 25,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Sang Young Park

Maak me eendimensionaal is de tweede, ambitieuze roman van de grootste literaire belofte van Zuid-Korea, die met zijn debuut Liefde in de grote stadwerd genomineerd voor de International Booker Prize 2022.

Na een spraakmakend tv-interview krijgt het naamloze hoofdpersonage – een sterpsycholoog – een anoniem bericht: er is een lichaam gevonden op de bodem van een meer, in de stad waar hij is opgegroeid. De afzender beweert dat de psycholoog er iets mee te maken heeft.

Het bericht dwingt de psycholoog terug te blikken op zijn getroebleerde tienerjaren in de vroege jaren nul, waarin hij bezweek onder de enorme druk voor zijn toelatingsexamens en de hoge verwachtingen van zijn berooide familie. Wat ook de periode is waarin Zuid-Korea in eigen land de halve finale van het wk voetbal haalde, hij zijn eerste echte vriendschappen sloot en voor het eerst verliefd werd op een andere man.

Maak me eendimensionaal is een roman over herinneringen die je als een brandmerk levenslang met je meedraagt. Een spannend moordmysterie en een invoelbare coming-of-age ineen.

Sang Young Park (1988) is een van de meest spraakmakende jonge schrijvers van Zuid-Korea. Hij groeide op in het conservatieve Daegu en verhuisde als twintiger naar Seoel, waar hij Frans en journalistiek studeerde. Zijn roman Liefde in de grote stad was een van de bestverkochte debuten in Zuid-Korea van de afgelopen jaren en werd ook in vertaling een succes: de Engelse editie stond op de longlist van de International Booker Prize 2022.

Bijpassende boeken en informatie