Sarah J. Maas – Crescent City Huis van aarde & bloed

Sarah J. Maas Crescent City Huis van aarde & bloed recensie en informatie over de inhoud van dit eerste fantasyboek uit de Crescent City serie. Op 3 maart 2020 bij Uitgeverij Boekerij de Nederlandse vertaling van de fantasyroman House of Earth end Blood, geschreven door Sarah J. Maas.

Sarah J. Maas Crescent City Huis van aarde & bloed Recensie

Bestseller auteur Sarah J. Maas levert met deel 1 van Cresent City haar eerste urban fantasy voor volwassenen. Alhoewel ik denk dat liefhebbers van young adult zich met Huis van Aarde en Bloed ook uitstekend zullen vermaken. Of je moet niet houden van expliciet seksuele scenes (al zijn het er niet erg veel). Verder is het dit boek een waanzinnige rollercoaster met spectaculair spannend einde.

Duivels complot

Hoewel Bryce en Danika enorm verschillend zijn; Bryce slechts half-fae, half mens en Danika één van de machtigste weerwolf-gedaanteverwisselaars die de wereld in lange tijd gekend heeft, genieten de vriendinnen volop van alle geneugten die hun stad te bieden heeft. Drank, feesten, drugs, mannen…. Totdat er een wrede moord plaats vindt, die alles verandert. Bryce raakt tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek, waarbij ze ook nog eens wordt gekoppeld aan de engel Hunt Athalar. Ook wel bekend als Umbra Mortis. Ze raken verstrikt in een duivels complot dat nog vele malen erger blijkt, dan iemand ooit had kunnen verzinnen.

Sarah J. Maas Crescent City Huis van aarde & bloed Recensie

Ok, ik moet eerlijk zijn. De eerste pak hem beet 150 tot 200 bladzijdes was een beetje ploeteren. Veel informatie. Maar dan echt heel veel. Het aantal namen, rassen, relaties, politieke kwesties is echt duizelingwekkend groot. Het komt de aantrekkelijkheid van het boek niet echt ten goede. Toch zou ik iedereen aan willen raden: blijf vooral lezen! Je wordt beslist niet teleur gesteld. Bryce is een geweldig personage, ongeremd, slim, ongrijpbaar. En Hunt Athalar, één van haar belangrijkste tegenspelers, kan haar prima aan. Maas stevent af op een briljant einde. Hoewel ik sommige dingen wel aan zag komen, bijvoorbeeld de “slechterik” van het stuk, is het hoe en waarom enorm verassend en interessant. Om nog maar te zwijgen van het briljant spannende einde, waarbij je als lezer de adrenaline bijna zelf door je aderen voelt pompen.

Huis van Aarde en Bloed doet de adrenaline fors sneller stromen

Ik houd van boeken waar je als lezer verrast wordt. Waar personages onvermoede dubbele agenda’s blijken te hebben. En waar de hoofdpersonen scherpe randjes hebben, maar wel “loveable” zijn. Op al deze dingen scoort Huis van Aarde en Bloed dikke punten! Sarah J. Maas creëert een bijzondere wereld waar je volledig in op kunt gaan en heeft een aantal prachtige plot-twists voor je in petto. Bryce is lekker niet aangepast, waardoor er ook nog de nodige, ietwat cynische humor in zit. Het fantasyboek is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Jolien Dalenberg

Huis van aarde & bloed

Crescent City deel 1

  • Schrijfster: Sarah J. Maas (Verenigde Staten)
  • Soort boek: fantasyroman
  • Origineel: House of Earth end Blood (2020)
  • Nederlandse vertaling: Valérie Jansen, Annemarie Lodewijk, Jet Matla
  • Uitgever: Boekerij
  • Verschenen: 3 maart 2020
  • Omvang: 940 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Bijpassende boeken en informatie