Secret Scouts en de Verloren Leonardo

Kind en Kind Secret Scouts en de Verloren Leonardo Recensie

Secret Scouts en de Verloren Leonardo Recensie

Het boek Secret Scouts en de Verloren Leonardo is een creatie van het schrijversduo Dennis en Wendel Kind. In het voorwoord wordt een aantal geschiedkundige feiten genoemd en het eerste hoofdstuk is een stuk uit ergens uit het midden van het verhaal. Dat maakte mijn kennismaking met deze Secret Scouts serie een beetje hakkelend. Toch ben ik verder gaan lezen, de aanbevelingen op de achterkant waren veelbelovend. Volgens Elsevier is Secret Scouts en de Verloren Leonardo namelijk een Dan Brown voor kinderen. Aangezien ik de boeken van Dan Brown best kan waarderen, wilde ik me graag aan de Secret Scouts wagen. Het verhaal draait om de vier vrienden Lisa, Sophie, Jack en Tom. Zij krijgen een geheimzinnige schets in handen van hun oudere buurvrouw. Die schets brengt hen bij een nog geheimzinniger kamer waar een heel bijzonder apparaat ligt. Met dat apparaat kunnen ze dingen die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Ze komen in contact met Leonardo da Vinci bijvoorbeeld!

Secrets Scouts en de Verloren Leonardo is leerzaam maar ook nog balanceren

Schrijvers Kind en Kind doen iets heel leuks. Ze laten de lezer kennis maken met geschiedkundige feiten en geven daar hun eigen draai aan. Een beetje geschiedenisles op een boeiende manier! Toch balanceerde ik met name in het begin tussen irritatie en nieuwsgierigheid. De irritatie kwam vooral voort uit het taalgebruik wat een tikje geforceerd voelde. Alsof de schrijvers populaire jeugdtaal gebruikten die ze zelf niet helemaal eigen was. Maar, gelukkig won de nieuwsgierigheid het. Het taalgebruik lijkt naarmate het boek vordert ook fijner te worden – of ik raakte er aan gewend. Het boek is namelijk echt wel het lezen waard, ook al lijkt het plot soms iets te veel wendingen te krijgen waarvan het op voorhand al duidelijk is waar ze voor dienen. Het had wat dat betreft misschien zo nu en dan iets subtieler gemogen.

Eindoordeel Secret Scouts en de Verloren Leonardo

Uiteindelijk hebben Kind en Kind gewoon een lekker boek weten te schrijven wat mij betreft. Heel erg leuk om feiten uit de geschiedenis te pakken en daar een verhaal omheen te maken. Leren op een leuke manier! Het boek beviel me al lezend steeds beter, dus ik ben benieuwd naar het vervolg! De Secret Scouts deel 1 krijgt van mij een +++++ (goed).

Recensie Secret Scouts deel 1Secret Scouts en de Verloren Leonardo

 • Schrijfster: Dennis en Wendel Kind
 • Illustraties:
 • Serie: Secret Scouts Deel 1
 • Genre: jeugdboek, avonturen
 • Uitgever: Aerial Media Company
 • Eerste druk: 2013 (diverse herdrukken)
 • Omvang: 320 pagina’s
 • Uitgave: Paperback / Ebook
 • Prijs: € 12,95 / € 8,99
 • Flaptekst boek: Als de vrienden Tom, Lisa, Sophie en Jack een vreemde schets krijgen verandert hun doodgewone leven van de ene op de andere dag. Ze gaan op onderzoek uit omdat ze willen weten waar de schets precies vandaan komt. Dan blijkt dat ze een groot geheim op het spoor zijn, waardoor ze in gevaarlijke situaties belanden. Ze stelen een oud manuscript in Parijs, spelen mee in een eeuwenoud sportspel en moeten ongezien met een lijk door Florence zien te komen. Er is geen tijd te verliezen. Met gevaar voor eigen leven zetten ze de zoektocht voort. Zullen ze achter de waarheid komen rond het grootste geheim ooit: ‘De Verloren Leonardo?’
 • Eindoordeel: +++++ (goed) Jolien Dalenberg
 • …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Bijpassende Boeken en Informatie