Simon Rozendaal – De nul wordt steeds kleiner

Simon Rozendaal De nul wordt steeds kleiner recensie en informatie nieuw populair wetenschappelijk boek. Op 17 februari 2022 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek van de Nederlandse wetenschapsjournalist Simon Rozendaal.

Simon Rozendaal De nul wordt steeds kleiner recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van De nul wordt steeds kleiner. Het boek is geschreven door Simon Rozendaal. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Nederlandse wetenschapsjournalist Simon Rozendaal.

Simon Rozendaal De nul wordt steeds kleiner Recensie

De nul wordt steeds kleiner

Hoe de meetrevolutie onze angsten voor voedsel, milieu en doping aanwakkert

  • Schrijver: Simon Rozendaal (Nederland)
  • Soort boek: populair wetenschappelijk
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 17 februari 2022
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het nieuwe boek van Simon Rozendaal

Voor onze voorouders was het al heel bijzonder als ze een procent of promille (de alcohol-blaastest) konden meten. Tegenwoordig is onze apparatuur zo gera?neerd dat we een suikerklontje in het IJsselmeer kunnen aantonen (een ppt, deeltje per biljoen). We kunnen bijna alles meten tegenwoordig, waardoor het niets (de 0) steeds kleiner wordt.

Overal waar we kijken (in het grondwater, in onze eieren, in de lucht die we inademen, in de urine van wielrenners) zit wel iets dat er niet thuis lijkt te horen. Wat betekent de steeds gevoeligere apparatuur voor onze percepties van voedselveiligheid, doping, (ultra)fijnstof of rubber in kunstgras? In dit boek beschrijft Simon Rozendaal wat deze meetrevolutie voor gevolgen heeft voor ons denken over risico’s en schadelijke stoffen in een wereld die in werkelijkheid steeds veiliger en schoner wordt.

Bijpassende boeken en informatie