Simon Schama – De ruwe oversteek

Simon Schama De uwe oversteek recensie en informatie van het geschiedenis over Groot-Brittannië, de slaven en de Amerikaanse revolutie. Op 16 september 2019 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact Ruwe oversteek, het boek van de Britse historicus Simon Schama.

Simon Schama De ruwe oversteek Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De ruwe oversteek,  Groot-Brittannië, de slavernij en de Amerikaanse revolutie, van de bekende Enhelse historicus Simon Schama. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen van de inhoud van het geschiedenisboek van Simon Schama.

Simon Schama De ruwe oversteek Recensie

De ruwe oversteek

Groot-Brittannië, de slavernij en de Amerikaanse revolutie

  • Schrijver: Simon Schama (Engeland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Origineel: Rough Crossings (2005)
  • Nederlandse vertaling: Karina van Santen, Martine Vosmaer
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 25 februari 2020
  • Omvang; 560 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Inhoud van het boek over de slavernij en de Amerikaanse Revolutie

Welk aandeel had de slavernij in de Amerikaanse Revolutie (1775-1783)? Simon Schama vertelt in De ruwe oversteek op meesterlijke wijze over de grote, maar onderbelichte rol die slaven speelden in de strijd tussen Amerika en Groot-Brittannië. Tienduizenden Afrikaans-Amerikaanse slaven vluchtten van plantages om voor de Britse troepen te vechten. In ruil voor hun loyaliteit bood de kroon ze vrijheid en land, een belofte die niet werd nagekomen.

De erudiete meesterverteller Schama volgt de ontsnapte slaven tot in het vuur van de oorlog en op hun vlucht naar het ijskoude, onherbergzame Nova Scotia, waar ze na de Britse nederlaag aan hun lot werden overgelaten. Voorstanders van het afschaffen van de slavernij leidden de ontsnapte slaven naar Sierra Leone, waar ze hoopten eindelijk vrij te zijn.

Bijpassende Boeken en Informatie