Simon Sebag Montefiore – Geschreven geschiedenis

Simon Sebag Montefiore Geschreven geschiedenis recensie en informatie over de inhoud van het boek over brieven die de wereld hebben veranderd. Op 22 augustus 2019 verschijnt bij Uitgeverij Spectrum het door Simon Sebag Montefiore samengestelde boek met brieven de loop van de geschiedenis hebben beïnvloed en zelfs veranderd.

Simon Sebag Montefiore Geschreven geschiedenis Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van Geschreven geschiedenis. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het boek Geschreven geschiedenis, Brieven die de wereld hebben veranderd, lezen.

Simon Sebag Montefiore Geschreven geschiedenis Recensie

Geschreven geschiedenis

Brieven die de wereld hebben veranderd

  • Schrijver: Simon Sebag Montefiore (Engeland)
  • Soort boek: brievenboek, geschiedenisboek
  • Origineel: Written in History
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschijnt: 22 augustus 2019
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering:

Inhoud van het boek Geshreven geschiedenis

Gerenommeerd historicus Simon Sebag Montefiore selecteerde ruim honderd brieven, van de oudheid tot de eenentwintigste eeuw. In deze Nederlandse editie zijn brieven van bekende Nederlanders en Vlamingen toegevoegd door Simon Sebag Montefiore. Sommige zijn moedig en inspirerend, andere verwerpelijk en schokkend, sommige zijn literaire parels, weer andere wreed, grof en schaamteloos, vele zijn erotisch of  hartverscheurend. De schrijvers variëren van koningin Elizabeth I, Ramses II en Leonard Cohen tot Nelson Mandela, Stalin, Michelangelo, Süleyman de Grote en gewone mensen in uitzonderlijke omstandigheden.

Van liefdesbrieven tot oproepen tot invrijheidstelling, oorlogsverklaringen en overpeinzingen over de dood. Op kleurrijke wijze en met zijn kenmerkend heldere stijl, brengt meesterverteller Montefiore de personages uit de brieven moeiteloos tot leven. Hij laat ons zien waarom zij stuk voor stuk uitzonderlijk zijn, en kleur geven aan het verleden en ons leven nu nog altijd verrijken.

Bijpassende Boeken en Informatie