Simone van der Vlugt – Bloedlijn

Simone van der Vlugt Bloedlijn. Op 6 februari 2024 verschijnt bij uitgeverij Ambo | Anthos de nieuwe historische roman over Alkmaar tijdens de Middeleeuwen van Simone van der Vlugt. Hier lees je informatie over de inhoud van de roman. Bovendien is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Bloedlijn, de nieuwe roman van Simone van der Vlugt.

Simone van der Vlugt Bloedlijn

Op 15 december 1966 is Simone van der Vlugt geboren in Hoorn, de stad in West-Friesland, provincie Noord-Holland. Al op dertienjarige stuurde ze manuscripten van historische verhalen naar uitgevers. Direct haar studie Frans en Nederlands aan de lerarenopleiding ging ze aan de slag als schrijfster.

In 1995 debuteerde ze met de historische jeugdroman De amulet, waarna er in de jaren erna nog een tiental historische boeken voor jongeren zullen volgen. Ook gaat Simone van der Vlugt schrijven voor volwassenen, zowel historische romans als thrillers. In 2004 verschijnt haar eerste thriller De reünie en haar eerste historische roman voor volwassenen Rode sneeuw in december verschijnt in 2012. In beide genres publiceert Simone van der Vlugt in de jaren erna nieuwe boeken. Haar nieuwste historische roman Bloedlijn over de Middeleeuwen in Nederland, waarover je hier uitgebreide informatie leest, verschijnt begin februari 2024.

Simone van der Vlugt Bloedlijn

Bloedlijn

  • Auteur: Simone van der Vlugt (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse historische roman
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 6 februari 2024
  • Omvang: 416 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 24,99 / € 13,99
  • Boek bestellen bij: Boekenwereld / Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt

Wanneer Alkmaar voor de zoveelste keer wordt aangevallen probeert Katelijne haar brouwerij koste wat kost te beschermen tegen het brute geweld van de West-Friezen. Ze hoopt dat haar geheime liefde, koning Willem II, haar woonplaats kan helpen door Alkmaar stadsrechten te schenken. Ze ziet zich echter voor een heel ander probleem gesteld wanneer ze van hem in verwachting blijkt te zijn…

Koning Willem is verwikkeld in een machtsstrijd met West-Friesland en hij doet er alles aan om dat opstandige volk aan zich te onderwerpen. Ondertussen wordt hij vader van twee zoons: de wettige Floris en de bastaard Alard.

Na Willems dood ziet Floris zich genoodzaakt het werk van zijn vader af te maken, en snakt Alard naar erkenning van de grafelijke familie. Als de twee jongemannen door het noodlot samengebracht worden, bundelen ze hun krachten om de strijd met hun vijanden aan te gaan en de familie-eer te redden.

Met Bloedlijn schreef Simone van der Vlugt een prachtig verhaal over macht, liefde en familiebanden. Als geen ander weet ze de levens van de hoogste kringen en die van het gewone volk beeldend te beschrijven. De middeleeuwen komen zo dichterbij dan ooit.

Bijpassende boeken en informatie