Sjeng Scheijen – Gelukskind

Sjeng Scheijen Gelukskind Hans van Manen biografie recensie en informatie over de inhoud. Op 8 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Prometheus de biografie, Gelukskind, Het leven van Hans van Manen, geschreven door Sjeng Scheijen.

Sjeng Scheijen Gelukskind recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Gelukskind, Het leven van Hans van Manen. Het boek is geschreven door Sjeng Scheijen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie van de wereldberoemde Nederlandse choreograaf Hans van Manen, geschreven door Sjeng Scheijen.

Sjeng Scheijen Gelukskind Hans van Manen biografie recensie

Gelukskind

Het leven van Hans van manen

  • Auteur: Sjeng Scheijen (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 8 juni 2023
  • Omvang: 424 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 35,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de biografie van Hans van Manen

Hans van Manen (Nieuwer-Amstel, 11 juni 1932) – door velen beschouwd als ’s werelds belangrijkste choreograaf van na de oorlog. Geen levende Nederlandse kunstenaar heeft een grotere internationale reputatie dan hij.

In Gelukskind beschrijft Sjeng Scheijen hoe Hans, geboren in 1932, verzwakt en uitgehongerd uit de oorlog kwam. Hoe hij zonder afgeronde lagereschoolopleiding op zijn twaalfde moest gaan werken, om tien jaar later zijn eerste choreografie te maken. Sindsdien heeft hij continu zijn publiek betoverd en steeds weer zijn grote gave herontdekt. Een gelukskind.

Scheijen beschrijft Hans als de maker van een even ongrijpbaar als onontkoombaar oeuvre, een avonturier die de wereld veroverde maar lege hotelkamers haatte en eigenlijk geen dag zonder zijn vrienden kon.

Maar dit boek is ook een geschiedenis van het grootse creatieve experiment van de jaren zestig en zeventig, waarin Hans een cruciale rol speelde.

Sjeng Scheijen had exclusieve toegang tot het archief van Hans van Manen en sprak uitgebreid met hemzelf, zijn vrienden en geliefden, en met de kunstenaars en dansers met wie hij werkte.

Sjeng Scheijen (Maastricht, 1972) schreef eerder de biografie van dans- en kunstpionier Sergej Diaghilev, die wereldwijd is erkend als het absolute standaardwerk, en De avant-gardisten, waarvoor hij de BookSpot Literatuurprijs 2019 won, de belangrijkste non-fictieprijs. Zijn boeken worden vertaald in het Frans, Russisch, Engels, Tsjechisch, Bulgaars, Spaans, Portugees en Japans.

Bijpassende boeken en informatie