Stasio Komar – De liefdader

Stasio Komar De liefdader recensie en informatie over de inhoud van de roman over Braziliaanse straatkinderen. Op 24 januari 2023 verschijnt bij uitgeverij Nobelman de roman van Stasio Komar.

Stasio Komar De liefdader recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman De liefdader. Het boek is geschreven door Stasio Komar. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud de roman van de Nederlandse schrijver Stasio Komar.

Stasio Komar De liefdader recensie

De liefdader

Een roman die een stem geeft aan hen die zwijgen

  • Schrijver: Stasio Komar (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Uitgeverij Nobelman
  • Verschijnt: 24 januari 2023
  • Omvang: 530 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 24,95
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de roman over Braziliaanse straatkinderen van Stasio Komar

De roman is een verslag van de onaantastbaarheid van één man die zijn gang kan gaan dankzij het onwrikbare geloof van hen die tot elke prijs goed willen doen.

De schrijver liet zich inspireren door (baseerde zijn roman op) zijn ervaringen met welzijnswerk in Brazilië dat destijds onder vuur kwam te liggen vanwege seksueel misbruik en financiële onregelmatigheden.

Arno Burgers, directeur van een Braziliaanse organisatie voor straatkinderen, is populair, maar ook gevreesd in de favela’s van Rio. In de goede doelenwereld wordt hij op handen gedragen. Zijn seksuele avonturen met minderjarigen spelen zich af in de schaduw van de omerta van de sloppenwijk. Ontwikkelingswerker Julian Ujazdowski stelt vragen over het gesjoemel door Burgers met donaties en valse medische titels. De directeur en zijn achterban reageren met dreigementen. Burgers zorgt ervoor dat Julian door de hulpsector wordt buitengesloten. Tot er compromitterende foto’s opduiken van de directeur en zijn clan in gezelschap van kinderen. In het nauw gedreven laat Burgers twee getuigen door straatjongens ombrengen. Maar zijn wanhopige jacht op de foto’s wordt ook hem zelf fataal. Daarbij gaat helaas het belastende materiaal verloren. Het goede werk van Burgers wordt voortgezet door sympathisanten en leden van zijn netwerk die hun werkelijke doelen nooit zullen prijsgeven.

De roman is een verslag van de onaantastbaarheid van één man die zijn gang kan gaan dankzij het onwrikbare geloof van hen die tot elke prijs goed willen doen. Wie, zoals Julian, kritiek durft te hebben, wordt door het collectief genadeloos afgestraft.

Stasio Komar (Breda 1947), zoon van een Poolse bevrijder, studeerde Frans, was vertaler, ontwerper, muzikant, ontwikkelingswerker. Hij publiceerde zes dichtbundels. Zijn betrokkenheid bij Braziliaanse hulpprojecten vormde de inspiratie voor het schrijven van deze roman.

Bijpassende boeken en informatie