T. Greenwood – De verdwijning van Sally Horner

T. Greenwood De verdwijning van Sally Horner recensie en informatie over de inhoud van deze Amerikaanse thriller. Op 2 juli 2019 verschijnt bij Uitgeverij De Fontein de eerste thriller van de Amerikaanse schrijfster T. Greenwood over de ruchtmakende ontvoering van Sally Horner aan het eind van de jaren 40 van de vorige eeuw.

T. Greenwood De verdwijning van Sally Horner Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de thriller De verdwijning van Sally Horner. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de thriller van T. Greenwood.

T. Greenwood De verdwijning van Sally Horner Recensie

De verdwijning van Sally Horner

  • Schrijfster: T. Greenwood (Verenigde Staten)
  • Soort boek: Amerikaanse thriller
  • Origineel: Rust and Stardust
  • Nederlandse vertaling: Corry van Bree
  • Uitgever: De Fontein
  • Verschijnt: 2 juli 2019
  • Omvang: 384 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Flaptekst van De verdwijning van Sally Horner

De verdwijning van Sally Horner (Rust and Stardust) van de Amerikaanse auteur T. Greenwood is een spannende roman over een zaak die Amerika jarenlang in de greep hield.

New Jersey, 1948. De 11-jarige Sally Horner steelt een schriftje in de plaatselijke supermarkt. Ze wordt erop aangesproken door de 52-jarige Frank La Salle die zich voordoet als fbi-agent. Hij overtuigt haar ervan dat ze gearresteerd zal worden, tenzij ze doet wat hij zegt. Dit is het begin van een ontvoering die ruim twee jaar zal duren en waarin Frank met Sally het hele land doorkruist om uit handen van de politie te blijven. Sally wordt misbruikt en gedwongen te liegen tegen de mensen die ze op hun weg tegenkomen.

De vermissing van Sally Horner domineerde eind jaren 40 het nieuws in Amerika. Dit is haar verhaal. De zaak Sally Horner inspireerde Nabokov tot het schrijven van zijn iconische en controversiële roman Lolita.

T. Greenwood woont met haar gezin in Californië. De verdwijning van Sally Horner is het eerste boek van haar hand dat in het Nederlands verschijnt. Ze heeft het ware verhaal van Sally Horner gefictionaliseerd en vertelt het vanuit meerdere perspectieven, wat het boek veel vaart en diepgang geeft.

Bijpassende Boeken en Informatie