Tessel ten Zweege – Dat zou jij nooit toelaten

Tessel ten Zweege Dat zou jij nooit toelaten recensie en informatie over de inhoud van het boek over partnergeweld. Op 22 februari 2022 verschijnt bij uitgeverij De Geus het boek van Tessel ten Zweege.

Tessel ten Zweege Dat zou jij nooit toelaten recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden Dat zou jij nooit toelaten, Als liefde giftig wordt. Het boek is geschreven door Tessel ten Zweege. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de het boek over partnergeweld van Tessel ten Zweege.

Tessel ten Zweege Dat zou jij nooit toelaten Recensie

Dat zou jij nooit toelaten

Als liefde giftig wordt

  • Schrijfster: Tessel ten Zweege (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: De Geus
  • Verschijnt: 22 februari 2022
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Prijs: € 17,50 – € 22,50
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over partnergeweld van Tessel ten Zweege

Tijdens een weekendje Londen ontmoet eerstejaarsstudente Tessel de charmante, zelfverzekerde Luis. Als Luis niet lang daarna voor haar naar Amsterdam komt is ze verguld, maar al snel ontpopt hij zich tot een jaloerse, gewelddadige machtswellusteling.

Tessel probeert haar gewone studentenleventje voort te zetten en ontwikkelt zich tot uitgesproken feminist met een eigen tijdschrift. Maar al leert ze de wereld waarin ze leeft en de positie die ze als vrouw inneemt steeds beter te begrijpen, toch durft ze de waarheid niet onder ogen te zien: thuis heeft ze een partner zitten die haar psychisch en fysiek mishandelt.

Partnergeweld komt niet alleen voor bij gesettelde stellen. Juist jonge mensen, nog onervaren in de liefde, zijn er kwetsbaar voor. In dit boek doet Tessel ten Zweege niet alleen haar eigen verhaal, ze biedt ook de informatie die anderen nodig hebben om partnergeweld te voorkomen, herkennen en doorbreken.

Tessel ten Zweege (Utrecht, 1998) studeerde literary & cultural analysis aan de Universiteit van Amsterdam en is nu bezig met een research master gender studies aan de Universiteit Utrecht. Ze richtte met studiegenoten het feministische zine Pisswife op, droeg bij aan de organisatie van de Women’s March Amsterdam, en werd genomineerd voor een VIVA Award. Ze schreef voor onder meer Het ParoolVICE en OneWorld. In 2019 maakte ze de documentaire Dat zou jij nooit toelaten over slachtoffers van partnergeweld. Dit gelijknamige boek is haar debuut.

Bijpassende boeken en informatie