Tineke van Roozendaal – Koffers vol tranen

Tineke van Roozendaal Koffers vol tranen recensie en informatie nieuwe Nederlandse roman. Op 4 juni 2021 verschijnt bij uitgeverij Artenon de nieuwe roman van de Nederlandse schrijfster Tineke van Roozendaal.

Tineke van Roozendaal Koffers vol tranen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Koffers vol tranen. Het boek is geschreven door Tineke van Roozendaal. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de roman van de Nederlandse schrijfster en vertaler Tineke van Roozendaal.

Tineke van Roozendaal Koffers vol tranen Recensie

Koffers vol tranen

  • Schrijfster: Tineke van Roozendaal (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Uitgeverij Artenon
  • Verschijnt: 4 juni 2021
  • Omvang: 306 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de roman van Tineke van Roozendaal

Sterke vrouwen met hun eigen geheimen en sores. Ze gaan hun gang, lopen hun eigen weg in het doolhof dat Leven heet. De wegen lopen soms parallel, kruisen elkaar regelmatig en gaan uiteindelijk ieder een eigen kant uit. Deze roman speelt zich af op West-Kreta èn in Noord-Holland. De hoofdpersoon is Ida, een vrouw van 66, die afscheid neemt van haar leven als werkende vrouw en haar eigen weg gaat zoeken. De draad van Ariadne in het labyrint staat symbool voor het zich redden uit lastige situaties en dat doen de vrouwen in de roman: moeder Nelly, die bekneld zat in een katholiek milieu , dochter Ella, die worstelt met keuzes en dilemma’s, muze Bernadette, die de valse start in haar leven probeert te overwinnen.

De schrijfster neemt de lezer mee in de hoofden van de vrouwen, steeds een andere vrouw. Er staan nauwelijks dialogen in het verhaal, vooral gedachten en situaties. De mise en abyme, een verhaal in het verhaal, is een opvallend stijlkenmerk, evenals de rol van poëzie.

Bijpassende boeken en informatie