Toni Coppers De genezer Recensie ∗∗∗∗

Toni Coppers De genezer recensie waardering en informatie over de inhoud van de Liese Meerhout thriller. Op 12 november 2018 is het nieuwe boek van de Vlaamse thrillerschrijver van Toni Coppers De genezer verschenen.

Toni Coppers De genezer Recensie

 

Toni Coppers De genezer Recensie

Toni Coppers is één van de meest geliefde Vlaamse thrillerschrijvers. En terecht. Inmiddels heeft hij een rijk oeuvre opgebouwd van sfeervolle thrillers. De geloofwaardigheid van zijn hoofdpersonen kenmerken zijn werk. Bovendien is Toni Coppers ook in staat om een geloofwaardig en bovendien spannend plot te verzinnen. De genezer, een nieuw deel in de reeks thrillers met de Antwerpse commissaris Liese Meerhout in de hoofdrol, is hiervan weer een uitstekend voorbeeld.

Wat hebben een verdwijning in Oxford en een moord in Antwerpen met elkaar te maken?

Haar ex-geliefde Simon haar vraagt om een onderzoek te starten naar de verdwijning van een Vlaamse studente in de Engelse universiteitsstad Oxford. In eerste instantie wimpelt ze het verzoek af. Echter als er in Antwerpen een moord wordt gepleegd op een professor die onderzoek doet naar oude geschriften verandert de situatie, zeker als er lijntje naar Oxford blijken te lopen. Langzaam ontspint zich een plot. Gebeurtenissen in de studentijd van de wetenschapper lijken verband te houden met de moord.

Liese Meerhout gaat nu toch op onderzoek in Oxford. Echter lijkt de politie aldaar niet echt op haar komst te wachten. Samen met hoofsinspecteur Michel Masson, een liefhebber van oude boeken en geschiedenis, duikt ze steeds dieper in de zaak. Zeker als er nog meer doden vallen en er verbanden lijken te zijn met moderne hekserij. Tijdens het onderzoek blijkt haar persoonlijke relatie met haar vriend in een crisis te raken. De ontmoetingen met haar ex-vriend doen hieraan geen goed.

Sfeervolle, geloofwaardige, spannende en overtuigende thriller

Ook met De genezer is Toni Coppers erin geslaagd om een sfeervolle en spannende thriller te schrijven. De beschrijvingen van Antwerpen en Oxford overtuige, Daarnaast weet hij de hoofdpersonen van zijn thriller zeer geloofwaardig te maken. De eenzaamheid en worsteling van de karakters overtuigen. Als je de voorgaande boeken over Liese Meerhout niet gelezen hebt. Geen punt dit deel is prima zelfstandig te lezen. Toni Coppers De genezer is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

Toni Coppers – De genezer

  • Titel: De genezer
  • Schrijver: Toni Coppers (België)
  • Soort boek: Liese Meerhout thriller, Vlaamse thriller
  • Uitgever: Uitgeverij Angèle
  • Verschenen: 12 november 2018
  • Omvang: 341 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Tags: Antwerpen, Oxforduniversiteitsleven
  • Waardering∗∗∗∗ (uitstekend) Theo Jordaan

Bijpassende Boeken en Informatie