Toon Tellegen – De egel, dat ben ik

Toon Tellegen De egel, dat ben ik recensie en informatie over de inhoud van de bundel met dierenverhalen. Op 16 november 2021, ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag op 18 november 2021, verschijnt bij uitgeverij Querido dit boek met dierenverhalen van Toon Tellegen.

Toon Tellegen De egel, dat ben ik recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de verhalenbundel De egel, dat ben ik. Het boek is geschreven door Toon Tellegen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek met dierenverhalen van Toon Tellegen,

Toon Tellegen De egel, dat ben ik Recensie

De egel, dat ben ik

  • Schrijver: Toon Tellegen (Nederland)
  • Tekeningen: Annemarie van Haeringen
  • Soort boek: dierenverhalen
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 16 november 2021
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek met dierenverhalen van Toon Tellegen

‘Ik wou dat ik in mijn hoofd kon kijken, dacht de egel. Wat een rommel moet het daar zijn! Waarom kan ik wel mijn huis opruimen en mijn hoofd niet?’

In De egel, dat ben ik, een boek dat een bijzondere plaats inneemt in het oeuvre van Toon Tellegen, staan de wederwaardigheden, de verlangens en de diepste gedachten vande egel centraal. Of zijn het die van de schrijver zelf?

Illustrator Annemarie van Haeringen tekende de egel in alle mogelijke gemoedstoestanden, van somber tot vrolijk, van verdrietig tot feestelijk hoogmoedig.

Bijpassende boeken en informatie