Toon Tellegen – Waar gaan we eigenlijk heen

Toon Tellegen Waar gaan we eigenlijk heen dierenverhalen, geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. Bij uitgeverij Querido Kinderboeken verschijnt op 7 november 2023 het boek van Toon Tellegen en Thé Tjong-Khing. Zodra het boek door de redactie gelezen is, kun je op deze pagina de recensie en waardering van het boek lezen. Ook is er aandacht voor besprekingen van anderen.

Toon Tellegen Waar gaan we eigenlijk heen

De Nederlandse schrijver Toon Tellegen op 18 november 1941 in Brielle. Hij is een van de meest vooraanstaande Nederlandse schrijvers van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen. In dit boek heeft hij zijn talent verbonden met de beroemde tekenaar Thé Tjong-Khing die is geboren op 4 augustus 1933 in Purworejo, Indonesië.

Zowel Toon Tellegen als Thé Tjong-Khing zijn meermaals bekroond met de belangrijkste prijzen voor hun werk. Ondanks hun hoge leeftijd, zijn ze nog steeds zeer productief en verschijnt er regelmaat nieuw werk van de auteur en tekenaar.

Toon Tellegen Waar gaan we eigenlijk heen

Waar gaan we eigenlijk heen

  • Auteur: Toon Tellegen (Nederland)
  • Tekeningen: Thé Tjong-Khing
  • Soort boek: dierenverhalen, kinderboek
  • Uitgever: Querido Kinderboeken
  • Verschijnt: 7 november 2023
  • Omvang: 120 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 22,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst de dierenverhalen van Toon Tellegen en Thé Tjong-Khing

Lopend naar de verte stuiten de eekhoorn en de mier op een muur, waarachter niets blijkt te zijn. Niets? Dat kan niet, er moet toch iets zijn. Voor ze het weten raken ze verstrikt in een gesprek over iets en niets, over oneindigheid en over dat je alles kunt denken wat je maar denken wilt. ‘Alleen elkaar wegdenken kunnen we niet. Alles kan, maar dat niet.’

De dieren bespreken het verstrijken van de tijd, de rol van het toeval en de geest krijgen. De alleswetende mier deelt hen in twee soorten in: dieren die niets weten en dieren die helemáál niets weten.

Toon Tellegen vulde zijn dierenverhalen over filosofische onderwerpen aan met nieuwe verhalen, die ons ontroeren, laten lachen en zelf aan het denken zetten. Thé Tjong-Khing versierde het boek met fantasievolle, kleurrijke, paginagrote tekeningen.

Bijpassende boeken en informatie