Trudy van Wijk – Ellen Warmond biografie Geef niet mee

Trudy van Wijk Ellen Warmond biografie Geef niet mee. Op 15 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij Walburg Pers de biografie van de Nederlandse dichteres Ellen Warmond. Hier lees je uitgebreide informatie over de biografie. Daarnaast is er aandacht voor de boekbespreking en recensie van Geeft niet mee! Biografie van Ellen Warmond, geschreven door Trudy van Wijk.

Trudy van Wijk Ellen Warmond biografie Geef niet mee recensie en informatie

Ellen Warmond, echte naam Pietronella Cornelia van Yperen, werd op 23 september 1930 geboren in Rotterdam. Ze overleed, 80 jaar oud, op 28 juni 2011 in Kijkduin, gemeente Den Haag.

Ze debuteerde in 1953 met de dichtbundel Proeftuin waarvoor ze de Reina Prinsen Geerligsprijs ontving. Ze zou uiteindelijk zo’n 20 dichtbundels schrijven en bovendien de roman Paspoort voor niemandsland in 1961 en twee verhalenbundels Eeuwig duurt het langst in 1961 en Van kwaad tot erger in 1968. In 1987 ontving Ellen Warmond de Anna Bijns Prijs voor haar gehele werk.

Trudy van Wijk Ellen Warmond biografie Geef niet mee

Geef niet mee!

Biografie van Ellen Warmond

  • Auteur: Trudy van Wijk (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Walburg Pers
  • Verschijnt: 15 mei 2024
  • Omvang: 304 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Boekenwereld / Bol / Libris

Flaptekst van de biografie van dichteres Ellen Warmond

In de naoorlogse jaren was Ellen Warmond (1930-2011) een geliefde dichter. Vanaf haar debuut Proeftuin (1953) wist ze haar soms duistere wereldbeeld te vertolken in toegankelijke en vaak geestige gedichten. Ze was een bijzondere stem in de literaire wereld: ze was behalve terughoudend en introvert, hoogst eigenzinnig. Geef niet mee! vertelt haar levensverhaal. Van een subtiel maar onmiskenbaar – door de oorlog getekende jeugd – in Rotterdam, naar een al snel gekortwiekte carrière als balletdanseres, tot dichter. Een dichter die haar zoektocht naar vriendschap en identiteit herkenbaar vormgaf.

Bijpassende boeken en informatie