Veldgids Zeewieren

Veldgids Zeewieren recensie en informatie KNNV natuurgids van Luna van der Loos, Mart Karremans en Frank Perk. Op 4 maart 2021 verschijnt bij KNNV Uitgeverij een nieuw deel in de uitstekende reeks Veldgidsen, deze keer over ziewieren.

Veldgids Zeewieren recensie en informatie

Als de redactie het boek lees, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Veldgids Zeewieren. Het boek is geschreven door Luna van der Loos, Mart Karremans en Frank Perk. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe zeewierengids die wordt uitgegeven door KNNV Uitgeverij.

Veldgids Zeewieren Recensie

Veldgids Zeewieren

Meer dan 130 soorten – uitgebreide beschrijvingen – veldkenmerken

  • Schrijfster: Luna van der Loos, Mart Karremans, Frank Perk (Nederland)
  • Soort boek: natuurgids
  • Uitgever: KNNV Uitgeverij
  • Verschijnt: 4 maart 2021
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek

Flaptekst zweewieren gids van

Zeewieren zijn een zeer diverse groep organismen. Ze staan aan de basis van de voedselketen van vele mariene ecosystemen en vormen een dominant aspect van de Nederlandse kust. Deze veldgids behandelt meer dan 130 soorten uit de roodwieren, bruinwieren en groenwieren die goed met het blote oog of met een veldloep te herkennen zijn.

De fotogids beschrijft van elke soort de kenmerken, het onderscheid met gelijkende soorten, de habitat, seizoenspatronen en de verspreiding. De honderden foto’s maken de gids bruikbaar voor onderwaterdeterminaties, in het getijdengebied en op het strand. Daarnaast geeft de uitgebreide introductie informatie over de beste vindplaatsen in Nederland, de ecologie van zeewieren, exoten, toepassingen en recepten.

  • Beschrijft 130 soorten rood-, bruin- en groenwieren
  • Rijk geïllustreerd met foto’s
  • Inclusief recepten

Luna van der Loos is marien bioloog en gespecialiseerd in zeewieren. Ze werkt aan de Universiteit Gent aan haar doctoraat over het microbioom van Zeesla en de effecten van klimaatverandering. Via Stichting ANEMOON organiseert ze workshops en excursies.

Mart Karremans groeide op aan de Oosterschelde en inventariseert als actief lid van de KNNV en de Strandwerkgemeenschap (SWG) al meer dan 30 jaar het getijdengebied, de schorren en de platen in Zeeland.

Frank Perk studeerde biologie aan de VU. Begin jaren 80 werd hij lid van de Strandwerkgemeenschap (SWG) en heeft sindsdien tientallen wierenexcursies gegeven. Met het Strandaanspoelsel Monitoring Project van Stichting ANEMOON brengt hij aangespoelde wieren in kaart aan de Noordzeekust.

Bijpassende boeken en informatie