Victor Wesseling – Een geschiedenis van China

Victor Wesseling Een geschiedenis van China recensie en informatie boek over hoe het verleden de Volksrepubliek verklaart. Op 7 september 2023 verschijnt bij uitgeverij Walburg Pers het nieuwe boek over China van de Nederlandse econoom en Chinakenner Victor Wesseling.

Victor Wesseling Een geschiedenis van China recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Een geschiedenis van China, Hoe het verleden de Volksrepubliek verklaart. Het boek is geschreven door Victor Wesseling. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek over China, geschreven door de Nederlandse econoom en Chinakenner Victor Wesseling.

Victor Wesseling Een geschiedenis van China recensie

Een geschiedenis van China

Hoe het verleden de Volksrepubliek verklaart

  • Auteur: Victor Wesseling (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Walburg Pers
  • Verschijnt: 7 september 2023
  • Omvang: 452 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 34,99 / € 17,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst nieuwe boek over de Chinese geschiedenis van Victor Wesseling

Econoom Victor Wesseling, gespecialiseerd in internationale betrekkingen, is al zijn leven lang gefascineerd door China. Hij leerde de taal en ging er wonen om zo de sterk van het Westen afwijkende cultuur en politiek, en daarmee de grote economische successen, te kunnen doorgronden. Vijfduizend jaar geschiedenis – van keizerrijk tot volksrepubliek –, het complexe bestuurssysteem en de snelle overgang van derdewereldland naar moderne maatschappij,

Wesseling onderzoekt het en legt verbanden. Hoe het land eind vorige eeuw in zo’n korte tijd van een gesloten volkshuishouding tot een van de grootste economische wereldmachten heeft kunnen uitgroeien – westerse technologie en ideologieën incorporeerde, maar tegelijk vrijheden van burgers bleef inperken – verklaart hij overtuigend in dit boek. Om China te kunnen begrijpen, moet je leren denken als een Chinees, aldus Wesseling.

Victor Wesseling is econoom, was werkzaam bij Internationale Zaken van de Nederlandse Bank en als universitair docent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij verbleef lange tijd in China.

Bijpassende boeken en informatie