Vincent de Kort – De magie van de maestro

Vincent de Kort De magie van de maestro recensie en informatie over de inhoud van dit boek over dirigeren en de dirigent. Op 21 november 2019 verscheen bij Uitgeverij Volt het boek over de liefde voor het dirigeren van Vincent de Kort en Koos de Wilt.

Vincent de Kort De magie van de maestro Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De magie van de maestro, geschreven door Vincent de Kort en Koos de Wilt. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek over de liefde voor het dirigeren van Vincent de Kort en Koos de Wilt.

Vincent de Kort De magie van de maestro Recensie001Boek-Bestellen

De magie van de maestro

Over de liefde voor dirigeren

  • Schrijvers: Vincent de Kort, Koos de Wilt (Nederland)
  • Soort boek: muziekboek
  • Uitgever: Uitgeverij Volt
  • Verschenen: 21 november 2019
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van dit boek over dirigeren en de dirigent

‘Conducting is like making love to a hundred people,’ zei Leonard Bernstein ooit. Topdirigenten weten precies die snaar te raken bij het orkest en het publiek. Hoe halen dirigenten als Gergiev, Haitink, Jansons en Harnoncourt het beste uit hun orkestleden? Hoe transformeren zij dit naar een betoverende publiekservaring? Talent, kennis en ervaring zijn voorwaarden voor succes, maar die komen pas tot leven als er bezieling ontstaat.

Vincent de Kort onderzoekt samen met journalist Koos de Wilt hoe er magie kan ontstaan tussen de componist, de dirigent, de musici en uiteindelijk het publiek. Een boek vol eigen ervaringen van De Kort en de mooiste verhalen uit de muziekgeschiedenis.

Vincent de Kort reist de wereld over als gastdirigent van gerenommeerde symfonieorkesten en operahuizen over de hele wereld. Na een carrière als cellist studeerde hij orkestdirectie bij Ed Spanjaard, Mariss Jansons en Ilya Musin en was assistent van Bernard Haitink, William Christie en Gennady Rozhdestvensky. Ook is De Kort juryvoorzitter van het tv-programma Maestro.

Koos de Wilt is kunsthistoricus en jurist en publiceert veelal op het snijvlak van cultuur en het zakelijke.

Bijpassende Boeken en Informatie