Walter Isaacson – De codekraker

Walter Isaacson De codekraker recensie en informatie boek over het DNA-onderzoek van Nobelprijswinnaar Jennifer Doudna. Op 18 maart 2021 verschijnt bij Uitgeverij Spectrum de Nederlandse vertaling van The Code Breaker, geschreven door de Amerikaanse biograaf Walter Isaacson.

Walter Isaacson De codekraker recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de biografie De codekraker, Het revolutionaire DNA-onderzoek van Nobelprijswinnaar Jennifer Doudna. Het boek is geschreven door Walter Isaacson. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie van Jennifer Doudna, geschreven door Walter Isaacson.

Walter Isaacson De codekraker Recensie boek over Jennifer Doudna

De codekraker

  • Schrijver: Walter Isaacson (Verenigde Staten)
  • Soort boek: biografie, populair wetenschappelijk boek
  • Origineel: The Code Breaker (2021)
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschijnt: 18 maart 2021
  • Omvang: 480 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook 

Waardering voor De codekraker

  • “Het genot van een Isaacson-biografie is dat de auteur niet in cynische zaken blijft hangen; hij vertelt verhalen van mensen die per definitie onnavolgbaar zijn.” (The New York Times)

Flaptekst van het boek over DNA-onderzoeker Jennifer Doudna

In oktober 2020 ontving biochemicus Jennifer Doudna de Nobelprijs voor Scheikunde voor haar baanbrekende uitvinding CRISPR. Hiermee kunnen wetenschappers het menselijk DNA aanpassen. Het bracht een medische revolutie op gang: CRISPR wordt al ingezet om ziektes te bestrijden en virussen af te weren.

In De codekraker vertelt Walter Isaacson het bijzondere verhaal van Doudna en haar grensverleggende onderzoek. Ook staat hij stil bij de morele vragen die deze techniek oproept. Waar ligt de grens voor genetische manipulatie? Moeten we willen dat welgestelde ouders hun kinderen perfectioneren? Het resultaat is een belangrijk boek over een van de grootste wetenschappers van onze tijd en de toekomst van de mens.

Bijpassende boeken en informatie