Willem Elsschot – Verzameld werk

Willem Elsschot Verzameld werk Recensie en informatie boek met alle romans, verhalen en gedichten van de Vlaamse schrijver. Op 2 maart 2021 verschijnt bij Uitgeverij Athenaeum de bundeling van al het werk van de Vlaamse schrijver Willem Elsschot.

Willem Elsschot Verzameld werk recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van het Verzameld werk. Het boek is geschreven door Willem Elsschot Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek met alle romans, verhalen en gedichten van de bekende Vlaamse schrijver Willem Elsschot.

Willem Elsschot Verzameld werk Recensie

Verzameld werk

  • Schrijver: Willem Elsschot (België)
  • Soort boek: romans, verhalen, poëzie
  • Uitgever: Uitgeverij Athenaeum
  • Verschijnt: 2 maart 2021
  • Omvang: 848 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek

Flaptekst van het boek met alle romans, verhalen en gedichten van Willem Elsschot

Willem Elsschot behoeft weinig introductie. Hij schiep een relatief klein oeuvre, dat meer dan zestig jaar na zijn dood nog altijd getuigt van zijn zeldzame schrijftalent. Als geen ander weet Elsschot haarfijn, met haast chirurgische precisie, de menselijke ziel bloot te leggen.

Zijn romans kenmerken zich door een groot psychologisch inzicht, een mooie milde ironie, een buitengewoon scherpe geest en een aanstekelijk gevoel voor humor. En vooral ook door mededogen. Mededogen met de zoekers, de ploeteraars, de dromers. En zijn poëzie wordt zelfs geciteerd in de Tweede Kamer.

Elsschot is altijd populair gebleven in Nederland en Vlaanderen, en zijn romans zijn in vele talen vertaald. Bij Athenaeum verschijnt nu weer het Verzameld werk. Het hele magistrale oeuvre in één band. Om te lezen en te herlezen. Want Elsschot leeft.

Bijpassende boeken en informatie