Willem Held – Ingrid Visser biografie

Willem Held Ingrid Visser biografie recensie en informatie boek over haar topsportleven en haar tragische dood. Op 8 mei 2023 verschijnt bij uitgeverij Inside de biografie van volleybalster Ingrid Visser, geschreven door sportjournalist Willem Held.

Willem Held Ingrid Visser biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Ingrid Visser, haar topsportleven en haar tragische dood. Het boek is geschreven door Willem Held. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie van de in 2013 vermoorde volleybalster Ingrid Visser.

Willem Held Ingrid Visser biografie recensie

Ingrid Visser

Haar topsportleven en haar tragische dood

  • Schrijver: Willem Held (Nederland)
  • Soort boek: biografie, true crime boek
  • Uitgever: Inside
  • Verschijnt: 8 mei 2023
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over volleybalster Ingrid Visser

Als topsporter was ze in Nederland ongeëvenaard: niemand speelde zo veel interlands als volleybalster Ingrid Visser. Ze kwam 514 keer uit voor de nationale ploeg, deed vijf keer mee aan een WK, negen keer aan een EK en één keer aan de Olympische Spelen.

Toch kennen de meeste mensen de naam Ingrid Visser niet vanwege deze unieke loopbaan, maar omdat ze is vermoord nabij de Spaanse stad Murcia. In 2013 werd ze op 35-jarige leeftijd om het leven gebracht samen met haar vriend Lodewijk Severein (57). De verdwijning en de vondst van de lichamen was zowel in Nederland als in Spanje groot nieuws, maar de berichtgeving bevatte veel onduidelijkheden en onwaarheden. Wat er precies gebeurde en waarom is daardoor voor het grote publiek nooit helemaal opgehelderd.

Dit boek gaat over het leven en de dood van een bijzondere sportvrouw. Wie was Ingrid Visser? Waar komt ze vandaan en hoe was ze in staat om 17 jaar lang een dragende kracht van het Nederlandse team te zijn? Waarom ging ze in mei 2013 samen met haar vriend naar Spanje? Hoe heeft het daar zo gruwelijk mis kunnen gaan? Hoe is het met de moordenaars afgelopen?

Patsy Visser, de moeder van Ingrid, komt in dit boek uitgebreid aan het woord. Net als andere familieleden, vrienden, teamgenoten en trainers.

Willem Held (1963) was ooit sportleraar en speelde als volleyballer jarenlang in de Nederlandse eredivisie. Hij koos begin jaren negentig voor de journalistieken kwam bij de sportredactie van De Telegraaf terecht. Daar schrijft hij voornamelijk over tennis, atletiek, volleybal, schaatsen. Held was sinds 1992 bij nagenoeg alle Olympische Spelen present als verslaggever. Hij is vader van drie zonen en woont in Utrecht.

Bijpassende boeken en informatie