Wim van de Pol – Holleeders onderwereld

Wim van de Pol Holleeders onderwereld recensie en informatie over de inhoud van dit true-crime boek over Willem Holleeder. Op 25 april 2019 verschijnt bij Karakter Uitgevers het boek over Willem Holleeder van Wim van de Pol. De titel van het boek is Holleeders onderwereld.

Wim van de Pol Holleeders onderwereld

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Holleeders onderwereld, het boek van Wim van de Pol. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je informatie over de inhoud van het true-crime boek van Wim van de Pol over Willem Holleeder, Holleeders onderwereld, lezen.

Wim van de Pol Holleeders onderwereld Recensie en Informatie

Holleeders onderwereld

Onthullingen uit de politiedossiers

  • Schrijver: Wim van de Pol (Nederland)
  • Soort boek: true-crime boek
  • Uitgever: Karakter Uitgevers
  • Verschijnt: 25 april 2019
  • Omvang; 320 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Inhoud Holleeders onderwereld

Misdaadjournalist Wim van de Pol kreeg als enige toegang tot de complete politiedossiers van de strafzaak tegen Willem Holleeder, maar ook van tientallen andere moordzaken die ermee in verband blijken te staan. Dit geeft een heel ander beeld dan de beperkte geschiedenis die tot nu toe in de media is geschetst en ook de waarheidsgetrouwheid van Astrid Holleeders verhaal komt onder druk te staan.

In Holleeders onderwereld lezen we de rauwe werkelijkheid direct uit de originele politiedossiers, leesbaar gemaakt en van een toelichting voorzien door de auteur. Het zijn de oorspronkelijke, persoonlijke verhalen van de criminelen zelf, getuigen en slachtoffers die een nooit eerder vertoond beeld schetsen van de onderwereld waar Holleeder deel van uitmaakte, waarbij gebruik gemaakt wordt van passages uit de processen-verbaal.

Het boek bevat onthullingen en feiten over de liquidaties, de conflicten, de rol van Willem Holleeder en andere criminelen in de onderwereldoorlog die Nederland heeft geteisterd. Het biedt een historische en complete inkijk in de Amsterdamse penose. Want de rechtszaak tegen Holleeder is veel meer dan een schilderachtige Amsterdams-Jordanese familieruzie, het is ook het einde van een tijdperk vol hebzucht en afrekeningen.

Bijpassende Boeken en Informatie