27-01-1945 Auschwitz bevrijd

27-01-1945 Auschwitz bevrijd recensie en informatie over de inhoud van dit boek over de bevrijding van concentratiekamp Auschwitz van Frederic Crahay en Johan Puttemans. Op 14 januari 2020 verschijnt bij Uitgeverij Sterck & de Vreese dit boek van Christiaan Gevers.

27-01-1945 Auschwitz bevrijd Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van 27/01/1945 Auschwitz bevrijd. Het boek is geschreven door Frederic Crahay en Johan Puttemans. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek van Frederic Crahay en Johan Puttemans.

 27-01-1945 Auschwitz bevrijd Boek Recensie

27/01/1945 Auschwitz bevrijd

  • Schrijvers: Frederic Crahay, Johan Puttemans (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek, oorlogsgeschiedenis
  • Uitgever: Sterck & de Vreese
  • Verschijnt: 14 januari 2020
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek

Flaptekst van het boek over de bevrijding van Auschwitz

In de zomer van 1940 richten de nazi’s aan de rand van het Poolse stadje Oswiecim het concentratiekamp Auschwitz op. Anderhalf miljoen mensen, voor het overgrote deel Joden, komen in dit kamp terecht. Voor zo’n 1,1 miljoen van hen is deze plek ook het eindstation van hun leven.

Eind 1944, wanneer het Rode Leger Auschwitz nadert, beginnen de nazi’s met de systematische vernietiging van bewijsmateriaal. Ze dwingen ca. zestigduizend overgebleven gevangenen om met hen richting Duitsland te marcheren. Tijdens deze dodenmarsen komen nog eens duizenden gevangenen om het leven.

Op 27 januari 1945 treffen de Sovjets in Auschwitz achtduizend doodzieke gevangenen aan. De paar overgebleven bewakers worden nog diezelfde dag terechtgesteld. De wereld is in shock.

Onder leiding van Frederic Crahay en Johan Puttemans, directeur en stafmedewerker van De Stichting Auschwitz, voegen historici van diverse onderzoeksinstellingen nieuwe informatie toe aan onze kennis over een van de zwartste bladzijden van onze geschiedenis.

Bijpassende boeken en informatie