Abdelkader Benali – Mijn broer en ik

Abdelkader Benali Mijn broer en ik recensie en waardering filosofisch kinderboek. In het kader van de Maand van de Filosofie is bij Uitgeverij Querido het filosofische kinderboek van Abdelkader Benali – Mijn broer en ik verschenen.

Abdelkader Benali Mijn broer en ik Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de Abdelkader Benali Mijn broer en ik recensie en waardering vinden. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het kinderboek van Abdelkader Benali – Mijn broer en ik lezen.

Abdelkader Benali Mijn broer en ik Recensie en Informatie

Abdelkader Benali – Mijn broer en ik

  • Titel: Mijn broer en ik
  • Schrijver: Abdelkader Benali (Nederland)
  • Soort boek: filosofisch kinderboek
  • Leeftijd: 10+ jaar
  • Verschenen: 11 maart 2019
  • Omvang: 80 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering:

Uitgave Mijn broer en ik

Inhoud Abdelkader Benali Mijn broer en ik

Het is de warmste dag van de zomervakantie. Amira vindt het een perfecte dag om naar het zwembad te gaan. Ze wil dat haar broer Adam eindelijk een keer meegaat, om samen plezier te maken. Maar Adam zegt dat hij niet tegen chloorwater kan. Dat de hitte niet goed voor hem is. En dat hij naar de dokter moet voor alweer een controleafspraak. Smoesjes, vindt Amira, en het lukt haar Adam mee te krijgen.

Adam vindt het leuk in het zwembad. Hij maakt zelfs een bommetje om indruk te maken op een meisje van school. Maar dan begint Adam zich vreemd te gedragen. Hij slaat wartaal uit en praat over een systeem dat van slag is. Wat is er met Amira’s broer aan de hand?

Mijn broer en ik is het eerste filosofische kinderboek van de Maand van de Filosofie. Abdelkader Benali schreef een spannend verhaal dat aan het denken zet. Wat is in deze tijd van techniek en robots nog het verschil tussen echt en onecht?

Bijpassende Boeken en Informatie

Tim Fransen Het leven als tragikomedie Recensie en InformatieTim Fransen – Het leven als tragikomedie
filosofische essay Maand van de Filosofie
Uitgever: Lemniscaat
Het menselijk bestaan is onlosmakelijk verbonden met een zekere tragiek. We zijn sterfelijk en kwetsbaar; we leven in een wereld waarin verschillende waarden met elkaar botsen; en we hebben het eigenaardige vermogen om allerlei existentiële vragen te stellen waar we geen antwoord op krijgen. Tot overmaat van ramp gaan we hiermee om door deze tragiek op allerlei manier te ontkennen…lees verder >