Ingrid de Zwarte – De hongerwinter

Ingrid de Zwarte De hongerwinter recensie en informatie over dit Tweede Wereldoorlog geschiedenisboek. Op 28 maart 2019 is bij Uitgeverij Prometheus het boek van Ingrid de Zwarte – De hongerwinter verschenen.

Ingrid de Zwarte De hongerwinter Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de Ingrid de Zwarte De hongerwinter recensie en waardering vinden. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over het geschiedenisboek van Ingrid de Zwarte – De hongerwinter lezen.

Ingrid de Zwarte De hongerwinter Recensie en Informatie

Ingrid de Zwarte – De hongerwinter

  • Titel: De hongerwinter
  • Schrijfster: Ingrid de Zwarte (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschenen: 28 maart 2019
  • Omvang: 448 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek

Uitgave van De hongerwinter

Inhoud Ingrid de Zwarte De hongerwinter

De Hongerwinter van 1944-1945 is een van de meest beruchte episodes in de Nederlandse geschiedenis. Op basis van uitgebreid onderzoek in binnen- en buitenland vertelt Ingrid de Zwarte in dit boek het verhaal van de Hongerwinter. Hoe is de hongersnood precies ontstaan? Wat was de rol van de Duitse bezetter? Wie stierven, wie bleven leven? En hoe bonden overheidsinstanties, geallieerden en burgers de strijd aan met de honger?

De Hongerwinter weerlegt het gangbare beeld van de voedselcrisis: het was geen periode van passief lijden, maar eerder van ongekende veerkracht. Terwijl geallieerde noodhulp maanden op zich liet wachten en de staat hongerrantsoenen uitdeelde, zetten burgers overal in het land particuliere hulpacties op. Opmerkelijk is dat de Duitse bezetter deze inspanningen om strategische redenen vaak ondersteunde. 75 jaar na dato legt dit boek uit hoe een modern land als Nederland in hongersnood terecht kwam – en hoe het de crisis uiteindelijk weer te boven wist te komen.

Bijpassende Boeken en Informatie