Gerd-Jan Poortman – Het spel met de oceaan

Gerd-Jan Poortman Het spel met de oceaan recensie en informatie van dit boek over Nederlandse zeilers in de Volvo Ocean Race. In maart 2019 is bij Uitgeverij Edicola Sport het boek van Gert-Jan Poortman over de Nederlandse zeilers in de Volvo Ocean Race, Het spel met de oceaan, verschenen.

Gerd-Jan Poortman Het spel met de oceaan Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de Gerd-Jan Poortman Het spel met de oceaan recensie en waardering vinden. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van dit boek over Nederlandse zeilers is de Volvo Ocean Race van Gerd-Jan Poortman – Het spel met de oceaan lezen.

Gerd-Jan Poortman Het spel met de oceaan Recensie en Informatie

Gerd-Jan Poortman Het spel met de oceaan

  • Titel: Het spel met de oceaan
  • Schrijver: Gerd-Jan Poortman (Nederland)
  • Soort boek: zeilboek, watersportboek
  • Uitgever: Edicola Sport
  • Verschenen: maart 2019
  • Omvang: 176 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Uitgave en Waardering van Het spel met de oceaan

Inhoud Gerd-Jan Poortman Het spel met de oceaan

Sinds 1973 is de Volvo Ocean Race – voorheen de Whitbread round the World race – het allergrootste zeilevenement ter wereld. Een competitie die het uiterste vergt van de bemanningen en niet zonder gevaar is. Inmiddels verloren zes zeilers, onder wie de Nederlander Hans Horrevoets, door de jaren heen het leven tijdens deze tot de verbeelding sprekende zeilwedstrijd die iedere twee à drie jaar vele werelddelen aandoet. Negen maanden op zee, negen havenplaatsen over de gehele wereld, zo’n 70.000 kilometer in totaal met windsnelheden tot wel 120 kilometer per uur en golven die tot 30 meter hoog kunnen bereiken.

Nederland is nadrukkelijk aanwezig in deze competitie en recordhouder in overall overwinningen. De Nederlandse liefhebbers behoren tot de grootste groep fans in de wereld. onder leiding van schippers als Conny van Rietschoten, Dirk Nauta, Bouwe Bekking en Simeon Tienpont zijn vele etappeoverwinningen behaald. Een avonturenboek dat niet alleen voor zeilers inspirerend en fascinerend is, maar voor iedereen die in is voor avontuur en open staat voor uitdagingen.

Bijpassende Boeken en Informatie