Adriaan van Dis – KLiFi

Adriaan van Dis KLiFi recensie en informatie over de inhoud van deze nieuwe dystopische roman. Op 16 februari 2021 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Adriaan van Dis.

Adriaan van Dis KLiFi recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman KLiFi, Woede in de republiek Nederland. Het boek is geschreven door Adriaan van Dis. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud de nieuwe roman van Adriaan van Dis.

De koning is Nederland uit gejaagd en de populisten zijn aan de macht

In KliFi schets Adriaan van Dis een niet al te rooskleurig beeld van Nederland in 2030. Het land is kortgeleden getroffen door de eerste echte orkaan in de geschiedenis die een verwoestend effect heeft gehad en een overstroming vele levens heeft gekost. Bovendien is Nederland inmiddels een republiek. De koning is het land uit gejaagd en vooral populisten hebben het voor het zeggen.

Adriaan van Dis KLiFi Recensie

Volgzaam en gelaten lijken de meeste Nederlanders hun lot te aanvaarden en accepteren de grillen van een populistische president die liegen, bedriegen en het ontkennen van feiten als handelsmerk heeft. Maar bij Jákob Hemmelbahn, Hongaarse vluchteling en een man op leeftijd gaat dit knagen en dat terwijl eigenlijk helemaal geen man van verzet is. Tegen zijn aard in biedt hij onderdak aan een groep kleurrijke Nederlanders die dakloos zijn geworden. Hij luistert naar hun verhalen en schrijft deze op.

Lichtvoetig schetst Van Dis een dystopisch toekomstbeeld dat daardoor extra urgentie krijgt

Op geheel eigen en originele wijze houdt Adriaan van Dis met KliFi een spiegel voor. Hij laat zien waartoe sommige tendensen in het huidige tijdgewricht kunnen leiden. De keuze om te kiezen met een afwisseling van lettertypes, kleur en een vaak bijzondere opmaak voegen nog een extra dimensie aan de originele roman toe. Knap is bovendien dat Van Dis er uitstekend in slaagt om het boek dat ontegenzeggelijk dystopisch karakter heeft, lichtvoetig te houden waardoor de inhoud nog extra urgentie krijgt. KliFi is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

KLiFi

Woede in de republiek Nederland

  • Schrijver: Adriaan van Dis (Nederland)
  • Soort boek: dystopische roman, sociale roman
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 16 februari 2021
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Adriaan van Dis te gast bij radioprogramma Nieuwsweekend

Op zaterdag 20 februari 2021 is Adriaan van Dis te gast in het Max radioprogramma Nieuwsweekend naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe roman.

Adriaan van Dis te gast bij tv-programma De Vooravond

Op donderdag 18 februari 2021 is Adriaan van Dis te gast in het tv-programma De Vooravond om te vertellen over zijn nieuwe roman die deze week verscheen.

Flaptekst van de nieuwe roman van Adriaan van Dis

De aasgieren zweven boven de republiek Nederland. Na een verpletterend warme zomer wordt het land voor het eerst in zijn geschiedenis getroffen door een orkaan. De gepensioneerde bibliothecaris Jákob Hemmelbahn is getuige van een lokale ramp waarbij tientallen mensen omkomen. Wegkijken en ontkennen is van hogerhand tot kunst verheven.

Als zoon van Hongaarse vluchtelingen herinnert het meebuigen en in de pas lopen met de nieuwe orde hem aan zijn jeugd onder een communistisch regime. Hij wil de verhalen van de overlevenden optekenen maar wordt daarbij gehinderd door een dreigende censor. Jákob sjoemelt, komt in opstand en droomt van grootse daden. KLiFi is een allegorie over een veranderend Nederland, hoe nuance ondergronds is gegaan en redelijkheid schiftte tot haat. Maar bovenal is het een roman over luisteren, de kracht van verhalen, lastige vriendschappen en liefde.

Bijpassende boeken en informatie