Aldo Houterman – Wij zijn ons lichaam

Aldo Houterman Wij zijn ons lichaam recensie en informatie over de inhoud van dit boek. Op 15 oktober 2019 verschijnt bij Uitgeverij Ambo | Anthos het boek over wat sport en beweging ons vertellen over menselijk gedrag van Aldo Houterman.

Aldo Houterman Wij zijn ons lichaam Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Wij zijn ons lichaam, het boek van Aldo Houterman over wat sport en beweging ons vertellen over menselijk gedrag. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek van Aldo Houterman.

Aldo Houterman Wij zijn ons lichaam Recensie

Wij zijn ons lichaam

Wat sport en beweging ons vertellen over menselijk gedrag

  • Schrijver: Aldo Houterman (Nederland)
  • Soort boek: filosofisch boek, sportboek
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 15 oktober 2019
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Flaptekst van het boek

In Wij zijn ons lichaam laat filosoof Aldo Houterman zien hoe we ons lichaam beter kunnen begrijpen en gebruiken. Ik beweeg, dus ik ben. Ons lichaam is belangrijk dan ooit, we hebben met z’n allen nog nooit zo veel gesport en we letten nauwkeurig op onze voeding. Tegelijk lijkt ons lichaam steeds minder nodig te zijn: door robotisering en artificial intelligence worden we overbodig in het arbeidsproces.

In Wij zijn ons lichaam onderzoekt filosoof Aldo Houterman de betekenis van ons lichaam in het huidige tijdsgewicht. Hij weerlegt de stelling van Dick Swaab dat de mens niets meer is dan zijn brein, wat de neurobioloog in zijn bestseller Wij zijn ons brein beweert. Houterman laat zien dat de relatie tussen de mens en wereld om hem heen niet bestaat uit onze gedachtes maar uit onze beweging en lichamelijkheid. Ons lichaam vormt de basis van intelligent menselijk gedrag. Met bekende voorbeelden uit de sport maar ook uit de psychologie, filosofie, literatuur en schilderkunst laat Houterman zien dat ons lichaam in staat is om te luisteren naar een situatie zonder dat we er bewust over nadenken.

Wij zijn ons lichaam helpt ons om de vermogens van ons lichaam beter te leren kennen, te begrijpen en te gebruiken.

Bijpassende Boeken en Informatie