Aleid Truijens – Hella S. Haasse biografie

Aleid Truijens Hella S. Haasse biografie recensie en informatie. Op 1 februari 2022 verschijnt bij uitgeverij Querido deze biografie, geschreven door Aleid Tuijens.

Aleid Truijens Hella S. Haasse biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de biografie Leven in verbeelding, Hella S. Haasse 1918-2011. Het boek is geschreven door Aleid Truijen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit deze biografie van de Nederlandse schrijfster Hella S. Haasse geschreven door Aleid Truijens.

Aleid Truijens Hella S. Haasse biografie Recensie

Leven in verbeelding

Hella S. Haasse 1918-2011

  • Schrijfster: Aleid Truijens (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 1 februari 2022
  • Omvang: 544 pagina’s
  • Prijs: € 32,50 – € 37,50
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Recensie en waardering van de biografie

  • “Al met al roept deze voorbeeldige en onthullende biografie het beeld op van een groots, maar eenzaam schrijfster.” (De Limburger, ∗∗∗∗∗)
  • “Leven in de verbeelding is een elektrificerende biografie. Er gebeurt op elke pagina iets saillants: biografisch, historisch, literair, epistolair, intimistisch, dramatisch, onthullend, tragisch, pijnlijk, schrijnend, triomfantelijk, iets subtiels, waarachtigs en schandelijks.” (Carel Peters, Vrij Nederland)

Flaptekst van de biografie van Hella S. Haasse

Op 29 september 2011 overleed Hella S. Haasse op 93-jarige leeftijd. Ze liet een groot, veelzijdig en indrukwekkend literair oeuvre na. In de loop van haar leven groeide zij in haar publieke rol van wijze, vriendelijke en evenwichtige beschouwer. Maar wie zat er achter het welbekende beeld dat van haar bestond? Wie was de beroemde schrijfster als echtgenote, moeder en dochter?

Voor haar biografie kreeg Aleid Truijens medewerking van de erfgenamen en toegang tot het gehele literaire en persoonlijke archief. De brieven, egodocumenten en gesprekken leverden opmerkelijke nieuwe informatie op. Voor het eerst zien we hoe Haasse het conventionele leven probeerde te leiden dat van haar verwacht werd, terwijl ze haar toevlucht zocht in haar verbeelding. Leven zonder de verbeelding was haar onmogelijk; alleen daar voelde ze zich thuis.

Truijens’ biografie van Haasses nauw met elkaar verweven leven en werk is een prestatie van formaat.

Bijpassende boeken en informatie