Alfred Birney – Januari De maanden 5

Alfred Birney Januari De maanden 5 recensie en informatie over de inhoud van het boek.  Op 20 december 2022 verschijnt bij uitgeverij Das Mag het vijfde deel in de reeks De maanden deel 5, Januari, geschreven door Alfred Birney.

Alfred Birney Januari De maanden 5 recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Januari, De maanden 5. Het boek is geschreven door Alfred Birney. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud het vijfde deel in de reeks de maanden van Uitgeverij Das Mag van de Nederlandse schrijver Alfred Birney.

Alfred Birney Januari De maanden 5 Recensie

Januari

De maanden 5

  • Schrijver: Alfred Birney (Nederland)
  • Soort boek: novelle
  • Uitgever: Das Mag
  • Verschijnt: 20 december 2022
  • Omvang: 120 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 19,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Recensie en waardering van het boek

  • In de mooie nieuwe serie mooie boekjes van uitgeverij Das Mag staat elke keer een maand centraal. Alfred Birney heeft de maand januari voor zijn rekening genomen. In de novelle beschrijft hij de belevenissen van een armlastige troubadour tijdens eerste dagen van het nieuwe jaar, ergens begin jaren 70 van de vorige eeuw. Echo’s van de eigen ervaringen van Birney klinken zonder twijfel door in deze novelle die mooi aansluit op veel van het andere werk van de schrijver. In een mooie stijl weet Birney ook deze keer de sfeer in het Den Haag en Scheveningen van begin zeventiger jaren op te roepen. Het is een mooie novelle die past in het steeds rijker wordende oeuvre van de schrijver. (Allesoverboekenenschrijvers.nl, ∗∗∗∗∗)

Flaptekst van het boek in de reeks De maanden geschreven door Alfred Birney

Deze reeks omvat twaalf maanden, twaalf boekjes, twaalf schrijvers. Ieder boekje nodigt je uit om anders naar de tijd van het jaar te kijken.

De Maanden is een reeks die je wilt verzamelen, koesteren, een prominente plek in je boekenkast wilt geven. De vormgeving vanbinnen én vanbuiten is chic aantrekkelijk. Alle omslagen worden gemaakt door dezelfde kunstenaar.

Elk boekje verschijnt net voor het begin van de maand. Het houdt de lezer gezelschap terwijl de maand verstrijkt en nodigt je uit anders naar de tijd van het jaar kijken. In Januari voert Alfred Birney een jonge folkie op die met zijn gitaar begin jaren zeventig rondzwerft langs allerlei adresjes van vage bekenden.

Bijpassende boeken en informatie