Alice Hart – Het grandioze groenteboek

Alice Hart Het grandioze groenteboek. Op 14 maart 2024 verschijnt bij uitgeverij Terra het nieuwe vegetarische kookboek van de Britse culinair auteur Alice Hart. Hier lees je informatie over de inhoud van het kookboek, de gerechten en recepten, de auteur en over de uitgave.

Alice Hart Het grandioze groenteboek recensie

Zodra er een boekbespreking of een recensie van Het grandioze groenteboek, het nieuwe kookboek van de Britse culinair auteur Alice Hart verschijnen, besteed onze redactie er aandacht aan.

Alice Hart kookboeken en informatie

Alice Hart is een van de meest vooraanstaande culinair journalisten en kookboekenschrijvers van Engeland. Ze studeerde fysiologie en neurowetenschappen aan de Bristol University. Als gepassioneerde kok en met een grote interesse in de culinaire wereld behaalde ze haar diploma als chef aan de Leith’s School of Food and Wine.

Daarna ging ze aan de slag als private-chef, in pop-uprestaurants en als productontwikkelaar. Bovendien groeide ze uit tot een vooraanstaande culinair auteur en heeft inmiddels meerdere kookboeken op haar naam staan. Haar nieuwste vegetarische kookboek in Nederlandse vertaling, waarover je hier alles lees, ligt medio maart in de boekhandel.

Alice Hart Het grandioze groenteboek

Het grandioze groenteboek

90 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

  • Auteur: Alice Hart (Engeland)
  • Soort boek: vegetarisch kookboek
  • Origineel: The Magnificent Book of Vegetables (2022)
  • Uitgever: Terra
  • Verschijnt: 14 maart 2024
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 32,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het vegetarische kookboek van Alice Hart

Het vegetarische kookboek dat thuis niet mag ontbreken.

Alice Hart, bestsellerauteur van onder andere Vegalicious en Het grote groenteboek, deelt in Het grandioze groenteboek 90 nieuwe vegetarische recepten waarin groenten de hoofdrol spelen.

Alle gerechten kun je naar eigen keuze mixen en matchen: van brunches die net zo goed als avondmaaltijd kunnen doorgaan tot smaakvolle bijgerechten die ook als hoofdgerecht kunnen dienen. Het hoofdstuk over sauzen laat zien hoe je gerechten een extra twist kunt geven. Kies uit het hoofdstuk Seizoensmenu’s een van de voorgestelde menu’s met bijbehorende planning; je kunt het jezelf hiermee gemakkelijk maken door al veel onderdelen van een gerecht eerder voor te bereiden. Probeer op een koude dag de Soep van geroosterde bloemkool, uien & kikkererwten, de krokante Tomatenfritters met feta & olijven voor een zomers, licht hapje en de Verrukkelijke ratatouille als je naar comfortfood verlangt.

Dit boek geeft inspiratie voor zowel dagelijkse maaltijden als etentjes met familie en vrienden en voor feestelijke gelegenheden. Met het desserthoofdstuk kun je elk diner in stijl afsluiten… het kan gewoon niet misgaan met de Brownies met gezouten honingraat of de Appelcrumble met amaretti & marsepeincustard.

Bijpassende boeken