Alice Hoffman – Het magische boek

Alice Hoffman Het magische boek recensie en informatie over de inhoud van de Amerikaanse roman. Op 22 februari 2023 verschijnt bij uitgeverij Orlando de Nederlandse vertaling van de roman The Book of Magic van de Amerikaanse schrijfster Alice Hoffman.

Alice Hoffman Het magische boek recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Het magische boek. Het boek is geschreven door Alice Hoffman. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de roman van de Amerikaanse schrijfster Alice Hoffman.

Recensie van Monique van der Hoeven

Het magische boek  is één van de vele boeken die de Amerikaanse schrijfster Alice Hoffman inmiddels schreef. Het boek is in 2023 door Uitgeverij Orlando in Nederlandse vertaling uitgebracht. Het magische boek maakt deel uit van de romanserie over de Owens-zussen, samen met “Magische praktijken”, “Magische regels”en “Magische lessen” en zal worden verfilmd voor HBO. Het magische boek is het vierde deel uit de romanserie.

Het magische boek gaat over de Owens zussen, op wie al 300 jaar een vloek rust op liefdesgebied. De nieuwe generatie gaat de vloek echter overwinnen. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot!

Drie generaties vrouwen reizen samen met een oudere broer naar Parijs en naar Engeland om het leven van een jongeman te redden en de vloek die rust of het liefdesleven van de Owens vrouwen voor eens en voor altijd te verbreken. Jet, de oudste zus, die net is overleden heeft daarvoor aanwijzingen achter gelaten.

Een heerlijk boek – en een roman die gaat over alles wat we in onze wereld al vele honderden jaren negeren! Magie, levenskracht… Alice Hoffman heeft een vlotte en prettige schrijfstijl, ze neemt je mee in romantische, leuke en ook een beetje gekke personages, die spannende avonturen beleven. Ik ga zelf de eerdere drie delen uit deze romanserie zeker lezen deze zomer! Een aanrader! Gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed)


Alice Hoffman Het magische boek recensie

Het magische boek

 • Schrijfster: Alice Hoffman (Verenigde Staten)
 • Soort boek: Amerikaanse roman
 • Origineel: The Book of Magic (2022)
 • Nederlandse vertaling: Saskia Peterzon-Kotte
 • Uitgever: Orlando
 • Verschijnt: 22 februari 2023
 • Omvang: 384 pagina’s
 • Uitgave: paperback / ebook
 • Prijs: € 24,99 / € 16,99
 • Boek bestellen bij: Bol / Libris
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Flaptekst van de roman van Alice Hoffman

Op de familie Owens rust al driehonderd jaar een vloek op liefdesgebied, maar daar komt nu verandering in. De roman begint in een bibliotheek, de beste plek om een verhaal te beginnen, waar tante Jet Owens het doodskloppertje hoort en weet dat ze nog maar zeven dagen te leven heeft. En Jet is niet de enige die gevaar loopt: de vloek is al aan het werk.

In een koortsachtige poging om het leven van een jonge man te redden wenden drie generaties vrouwen uit de familie Owens hun ongewone gaven aan om de vloek te verbreken, terwijl ze van Parijs naar Londen en het Engelse platteland reizen, waar hun oermoeder Maria Owens voor het eerst de Naamloze Kunsten beoefende.

De jongere generatie ontdekt geheimen op het gebied van magie en liefde die voor hen verborgen zijn gehouden door Sally, hun overbeschermende moeder. Terwijl Kylie Owens de waarheid achterhaalt over wie ze is en wat haar duistere krachten zijn, komt haar tante Franny tot het besef dat ze bereid is om alles op te offeren voor haar familie, en ziet Sally Owens in dat ze alles wil opgeven voor de liefde.

Bijpassende boeken en informatie