André Hoogeboom Dodelijke ambitie Recensie

André Hoogeboom Dodelijke ambitie Recensie Formule 1 Thriller Waardering en Informatie. In juli 2018 is bij Karakter Uitgevers het thrillerdebuut verschenen van Formule 1 schrijver André Hoogeboom die als titel Dodelijke ambitie heeft meegekregen. Op deze pagina kun je de André Hoogeboom Dodelijke ambitie recensie waardering en informatie op de inhoud van de Formule 1 thriller lezen.

André Hoogeboom Dodelijke ambitie Recensie Formule 1 Thriller

André Hoogeboom Dodelijke ambitie Recensie Formule 1 Thriller

Journalist André Hoogeboom publiceert met regelmaat veelgelezen boeken over de Formule 1. Zijn biografie Max over coureur Max Verstappen werd een bestseller. Nu heeft hij zich gewaagd aan een thriller die zich afspeeld in de wereld van de Formule 1. De Amerikaanse miljardair William Beck maakt bij toeval kennis met de Formule 1. Na een gesprek met de eigenaar van het aan de rand van het faillisement verkerende Foster Racing besluit hij, in een opwelling, om actief te worden in de Formule 1. Zijn bedrijf Dottcom is naarstig op zoek naar investeringsmogelijkheden en dit gebruikt hij om zijn Raad van Bestuur te overtuigen van het belang van deze investering.

Ten koste van alles wereldkampioen Formule 1 worden

Het Formule 1 team blijkt van een onrustbarend slechte kwaliteit en is zo slecht dat de kans op succes zogoed als nihil is. De ambitieuze Beck kan hiermee niet lezen en besluit dat het in het nieuwe seizoen over een andere boeg gegooid moet worden om kans op succes te krijgen. Hij wil ten koste van alles en binnen de zo kortst mogelijke termijn een Formule 1 team opbouwen dat mee kan doen om overwinningen. Hij weet de omstreden en niets-ontziende ex-coureur en wereldkampioen Formule 1, Kalle Ahainen, aan zich te binnen. Ahainen blijkt geen enkel middel te schuwen, legaal, maar vooral ook illegaal om van het Dottcom Formule 1 team een succes te maken. Inderdaad worden alle middelen ingezet. En het team wordt succesvol. Echter alles dreigt in duigen uiteen te vallen als een Finse nerd bij toeval achter de illegale methodes van het Dottcom Formule 1 team komt.

Goed geschreven thriller met een te mager plot

Uit alles blijkt dat André Hoogeboom veel van de Formule 1 afweet. Hij heeft een prettige stijl en formuleert prima. Echter helaas is het plot in deze Formule 1 thriller wat aan de magere kant. Plotwendingen komen iets te snel en worden soms wat mager uitgewerkt. Hierdoor biedt Dodelijke ambitie te weinig spanning en is niet verrassend genoeg. Niet dat André Hoogeboom een slechte thriller heeft geschreven maar helemaal geslaagd en overuigend kun je Dodelijke ambitie ook niet noemen. André Hoogeboom – Dodelijke ambitie is gewaardeerd met ★★★★ (goed).

Recensie van Theo Jordaan

André Hoogeboom – Dodelijke ambitie

  • Titel: Dodelijke ambitie
  • Schrijver: André Hoogeboom (Nederland)
  • Soort boek: Formule 1 thriller, autosportboek
  • Uitgever: Karakter Uitgevers
  • Verschenen: juli 2018
  • Omvang: 302 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering: ★★★★ (goed) Theo Jordaan

Bijpassende Boeken en Informatie