Annelies Verbeke – Jij

Annelies Verbeke Jij recensie en informatie over de inhoud van de bundel met negen verhalen. Op 7 november 2023 verschijnt bij uitgeverij De Geus de bundel met acht bekende en één nieuw verhaal in de tweede persoon enkelvoud van de Vlaamse auteur Annelies Verbeke.

Annelies Verbeke Jij recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Jij in negen verhalen. Het boek is geschreven door Annelies Verbeke. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek met verhalen van de Belgische schrijfster Annelies Verbeke.

Annelies Verbeke Jij recensie

Jij

in negen verhalen

  • Auteur: Annelies Verbeke (België)
  • Soort boek: verhalen
  • Uitgever: De Geus
  • Verschijnt: 7 november 2023
  • Omvang: 126 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek met negen verhalen van Annelies Verbeke

‘In elk van mijn verhalenbundels zit minstens één verhaal vanuit tweede persoon enkelvoud. Jij. Ik hou daarvan. In Jay McInerney’s Bright Lights, Big City (1984) zag ik dat perspectief zelf voor de eerste keer, en vond toen dat het een bijzondere betrokkenheid van mij als lezer teweegbracht.’ – Annelies Verbeke

Een meesterproef van negen verhalen vanuit een uitzonderlijk vertelsperspectief. En van die negen zou u er acht al eerder gezien kunnen hebben in verschillende bundels. Het slotverhaal is nooit eerder gepubliceerd.

Annelies Verbeke (Dendermonde, 6 februari 1976) debuteerde met de internationale bestseller Slaap! (2003). Haar werk verschijnt in vijfentwintig landen. Met haar roman Dertig dagen won Verbeke de F. Bordewijk-prijs, de NRC Lezersprijs en de Opzij Literatuurprijs; voor de verhalenbundel Halleluja ontving ze de J.M.A. Biesheuvelprijs en de Cutting Edge Award. Beide boeken haalden de shortlist voor de ECI Literatuurprijs. Ook won ze de Vlaamse Debuutprijs en het Gouden Ezelsoor. In 2022 ontving Verbeke twee oeuvreprijzen: de Ultima voor de Letteren en de Jana Beranovaprijs.

Annelies Verbeke is een fervent ambassadeur van het korte verhaal, een genre waarin ze uitblinkt. Of zoals de Volkskrant schreef: ‘Het korte verhaal past haar als een handschoen.’

Bijpassende boeken en informatie