Anthony Bale – Op reis in de Middeleeuwen

Anthony Bale Op reis in de Middeleeuwen, boek over de wereld door de ogen van geleerden, spionnen en heiligen. Op 7 november 2023 verschijnt bij Uitgeverij Balans het nieuwe boek van de Engelse historicus Anthony Bale. Je leest hier informatie over de inhoud van het boek. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Op reis door de Middeleeuwen, geschreven door de Britse historicus Anthony Bale.

Anthony Bale Op reis in de Middeleeuwen

Anthony Bale is geboren in 1975 in Engeland. Hij is historicus en mediavist en werkzaam als professor Middeleeuwse geschiedenis aan Birkbeck, University of London.

Inmiddels heeft hij een aantal boeken gepubliceerd met name over de Middeleeuwen. Zo verscheen de biografie Margery Kempe: A Mixed Life in 2021. En al eerder, in 2007 om precies te zijn verscheen The Jew in the Medieval Book: English Antisemitisms 1350 1500. Deze boeken zijn niet vertaald in het Nederlands. Over zijn nieuwste boek Op reis in de Middeleeuwen is hier uitgebreide informatie te lezen.

Anthony Bale Op reis in de Middeleeuwen

Op reis in de Middeleeuwen

De wereld door de ogen van geleerden, spionnen en heiligen

  • Auteur: Anthony Bale (Engeland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Origineel: A Travel Guide to the Middle Ages (2023)
  • Nederlandse vertaling: Fred Hendriks
  • Uitgever: Uitgeverij Balans
  • Verschijnt: 7 november 2023
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 29,95
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over reizen in de Middeleeuwen

Van de bruisende bazaars van Tabriz tot het mysterieuze eiland Caldihe, waarvan ze zeiden dat er schapen aan de bomen groeiden, brengt Anthony Bale het verleden in dit boek op een even onweerstaanbare als verrassende manier tot leven. Hij nodigt de lezer uit door een wereld te reizen die doorspekt is van buitengewone wonderen en lang vergeten oriëntatiepunten. We reizen mee met geleerden, spionnen en heiligen, van West-Europa tot het Verre Oosten, naar de Antipoden en de uiteinden van de wereld. Op reis in de Middeleeuwen is geen gewone reisgids, dit boek bevat alles: van godslasterlijke pelgrimsinsignes tot Venetiaanse laxeermiddelen, vliegende doodskisten, ontmoetingen met bandieten en afspraakjes met prinsessen.

Op basis van nooit eerder vertaalde middeleeuwse teksten uit West-Europa, maar ook uit gebieden zo ver en uitgestrekt als Turkije, IJsland, Armenië, Noord-Afrika en Rusland, schreef Anthony Bale een unieke, levende atlas van de Middeleeuwen, waarin het onderscheid tussen echte en ingebeelde plaatsen vervaagt. Het resultaat is een fantastische, van begin tot eind boeiende reis door de middeleeuwse wereld, gezien door de ogen van degenen die daardoorheen reisden.

Zo biedt Op reis in de Middeleeuwen een levendig en onvergetelijk inzicht in hoe de middeleeuwers hun wereld begrepen.

Bijpassende boeken