Anton Jäger – Hyperpolitiek

Anton Jäger Hyperpolitiek recensie en informatie boek over extreme politisering zonder politieke gevolgen. Op 16 april 2024 verschijnt bij uitgeverij Athenaeum, Hyperpolitiek, het nieuwe boek van de Belgische historicus Anton Jäger. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver, de vertaler en over de uitgave.

Anton Jäger Hyperpolitiek recensie

We besteden ook aandacht aan de boekbespreking en recensie van Hyperpolitiek, Extreme politisering zonder gevolgen van de Belgische historicus en schrijver Anton Jäger, zodra deze in de media verschijnen.

Anton Jäger informatie en boeken

Anton Jäger is in 1994 geboren. Hij is een Belgische historicus met een bijzondere interesse in de geschiedenis van het politieke denken. Hij promoveerde in Cambridge in 2020 en werkt momenteel zowel als Research Fellow aan de Katholieke Universiteit Leuven als aan de Universiteit van Oxford. Jäger schrijft voor tijdschriften als TribuneNew Left Review en Jacobin. Bij uitgeverij De Geus verscheen eerder Kleine anti-geschiedenis van het populisme.

Anton Jäger Hyperpolitiek

Hyperpolitiek

Extreme politisering zonder politieke gevolgen

  • Auteur: Anton Jäger (België)
  • Soort boek: politiek boek
  • Nederlandse vertaling: Huub Stegeman
  • Uitgever: Athenaeum
  • Verschijnt: 16 april 2024
  • Omvang: 128 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: 16,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Anton Jäger

Iedereen die wel eens aan verhitte discussies deelneemt, kan bevestigen dat de politiek terug is in het dagelijks leven en dat debatten over corona, ‘wokeness’ en identiteit al lang buiten de oevers van X (Twitter) zijn getreden. Na een tijdperk van postpolitiek, waarin technocratisch bestuur plaatsvond terwijl burgers hooguit vanaf de bank commentaar konden leverden, staat inmiddels bijna álles onder politieke hoogspanning.

Anton Jäger muntte hiervoor de term ‘hyperpolitiek’. Hij merkt op dat golven van opwinding zich zelden vertalen in collectieve daden: politisering resulteert niet in politieke actie. Volgens Jäger is dit het gevolg van digitale eenzaamheid, waardoor mensen niet langer via de klassieke instituties zoals partijen en vakbonden betrokken zijn bij het politieke proces.

Bijpassende boeken