Arjan Dwarshuis – Zomergasten doortrekkers en overwinteraars

Arjan Dwarshuis Zomergasten doortrekkers en overwinteraars recensie en informatie boek over Nederland vogelland in vier seizoenen. Op 7 april 2022 verschijnt bij uitgeverij Meulenhoff het nieuwe boek van de Nederlandse vogelaar en schrijver Arjan Dwarshuis.

Arjan Dwarshuis Zomergasten doortrekkers en overwinteraars recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het vogelboek Zomergasten, doortrekkers en overwinteraars, Nederland vogelland in vier seizoenen. Het boek is geschreven door Arjan Dwarshuis. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over vogels in Nederland van de bekende Nederlandse vogelaar en schrijver Arjan Dwarshuis.

Arjan Dwarshuis Zomergasten doortrekkers en overwinteraars Recensie

Zomergasten, doortrekkers en overwinteraars

Nederland vogelland in vier seizoenen

  • Schrijver: Arjan Dwarshuis (Nederland)
  • Soort boek: vogelboek
  • Uitgever: Meulenhoff
  • Verschijnt: 7 april 2022
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Prijs; € 22,50 – € 27,50
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het nieuwe boek van Arjan Dwarshuis

Met zijn beeldende stijl neemt vogelaar Arjan Dwarshuis de lezer mee op een ontdekkingstocht door zijn favoriete natuurgebieden in onze twaalf provincies, de beste vogelkijkplekken en de verborgen pareltjes van de Nederlandse wildernis. Hij kijkt gefascineerd naar het gedrag van vogels, luistert naar hun zang en vertelt over hun leefgebieden en de noodzaak om die ook in de toekomst te bestendigen. Zo zijn de Waddenzee en de Rijndelta van groot belang voor migrerende steltlopers, strijken op onze weilanden en waterpartijen iedere winter miljoenen ganzen en eenden neer en behoren onze heidevelden, hoogvenen, duin- en moerasbieden tot de belangrijkste vogelgebieden van West-Europa.

Het dichtbevolkte Nederland is een waar vogelparadijs en heeft veel mooie natuur, maar veel van deze natuur wordt helaas ernstig bedreigd. Dwarshuis, die in 2016 de hele wereld over reisde en het wereldrecord vogelsoorten kijken verbrak (6852), laat zien hoe je van die natuur kunt genieten en hoe oneindig fascinerend vogels zijn.

Bijpassende boeken en informatie